Barışseverler alanlara çıkıyor

turkiye_baris_meclisi4 Türkiye Barış Meclisi, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle, 31 Ağustos'ta İstanbul Kadıköy'de 'Türkiye Barışı için buluşuyor, Kürt sorununa demokratik çözüm' sloganıyla düzenleyeceği mitinge hazırlanıyor.
Bölge'de artan askeri operasyonlar, Kafkaslarda Gürcistan-Rusya savaşının patlak verdiği bir dönemde, Türkiye Barış Meclisi, İstanbul Kadıköy'de, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle savaşa karşı barışı haykırmaya hazırlanıyor. 31 Ağustos'ta 'Türkiye barışı için buluşuyor, Kürt sorununa demokratik çözüm' sloganıyla miting yapacaklarını duyuran Türkiye Barış Meclisi, savaşların dünya halklarının kabusu olmaya devam ettiğini, 'Savaş değil barış istiyoruz' çığlığına ses katmak için biraraya geldiklerini aktardı. DİSK Genel Merkezi'nde yapılan açıklamada konuşan Türkiye Barış Meclisi Üyesi ve Yazar Necmiye Alpay, savaşa karşı barışın mümkün olduğunu belirtti.
Filistin halkının on yıllardır yaşadığı, Irak'ta halen yaşanan vahşetin, Osetya, Gürcistan ve Tiflis'te yeniden sahnelendiğini ifade eden Alpay, yeni savaş tehditlerinin her an kapıda olduğunu kaydetti. 'Ülkede Kürt sorununun askeri operasyonlarla çözümsüzlüğe itilmesi, oluk oluk kanın akmasına ve çocuklarımızın ölmesine neden oluyor. Köye dönüşler engelleniyor. Operasyonlara ek olarak yeni korucu kadroları oluşturulmaya devam ediliyor' diyen Alpay, savaş ekonomisinin emekçilerin, çalışanların ve yoksulların daha da yoksullaşmasına yol açtığını belirtti. Siyasal atmosferin, militarizmi, şovenizmi ve gündelik ırkçılığı körüklediğini belirten Alpay, 'Bu topraklarda yıllardır beraber yaşayan halklar birbirine düşman edilmek isteniyor. Ayrımcılık ve şovenizm körükleniyor. Tüm halkların, inanç ve kültürlerin eşit, özgür ve barış içinde yaşama imkanları dinamitlenmek isteniyor. Savaş bize tek seçenekmiş gibi dayatılıyor' dedi.
'Barış mümkündür'
Barışın mümkün olduğuna dikkat çeken Alpay, şunları ifade etti: 'Halkların ve kültürlerin tam eşitliği ve özgürlüğü esas alarak, insan hakları ve demokrasi ilkelerine uygun yöntemlerle Kürt sorunu da dahil tüm sorunlar çözülebilir. On yıllardır akan kanı, gözyaşlarını, yoksulluğu aklımız da, vicdanımız da kabul etmiyor. Aklımızın ve vicdanımızın sesine kulak veriyor ve bu sese kulak veren herkesi 'Türkiye barışı için buluşuyor, Kürt sorununa demokratik çözüm' mitingine katılmaya çağırıyoruz. Ölümlere seyirci kalmamak için, halkların ve kültürlerin eşit ve özgür bir biçimde kendilerini ifade edebilmeleri için, Kürt sorununun halkların eşitliği ve özgürlüğü yanında insan hakları ve demokrasi ilkeleri esas alınarak çözümü için buluşuyoruz. Savaşa karşı barış, ölüme karşı hayat, düşmanlığa karşı kardeşlik diyen herkesi bu buluşmaya davet ediyoruz.' Açıklamaya, mitinge destek veren DTP, SDP, EHP, ÖDP, KESK İstanbul Şubeler Platformu, ESP, 78'liler Girişi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum temsilcisi katılarak destek verdi. İSTANBUL / DİHA

PKK ve Kürtler barış istiyor

Kürt sorununun çözümüne çağrı

Kürt düşmanlığı Facebook'ta : “En iyi Kürt ölü Kürt'tür, Kürtlere soykırım yapılsın”

Basın hürdür ama...

Artık Lozan Kürtleri yok

DTP'de değişim kurultayı

'Saç kazıtma bir vahşettir'

Marmara Bölgesi’nde Kürtlere yönelik halk ihlalleriyle birlikte linç girişimleri de arttı.

Türk, saldırı ile Türk-Kürt savaşı başlatılmak isteniyor

SOYKIRIM PLANI- NAZI AMBLEMI -SAMANIZM...'Kürt artışı durdurulsun'da sürpriz!

ROPÔRTAJ/Bu kaosun asıl sebebi Türkiye'nin demokratikleşememesidir

AYDINLAR DTP KURSUSUNDE...

Ankara’da onbinler tezkereye ve savaşa karşı yürüdü

Arapların çoğunluğu bizi Arap sayar; Farslar bize İranlı der geçer. Türkler de bir zamanlar bizim için dağ Türkleri derdi.

0 Yorum: