Kürt kurumlarına saldırılar durulmuyor

 

ist-dtpgenclikmudahale

Baskınlara gözlemci olan İHD'linin kolu kırıldı 

ADANA (14.08.2008)- Adana’da sabah DTP üyelerinin evlerine yapılan baskınlarda DTP'li belediye başkanları ile ilçe yöneticilerinin aralarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı. Baskınlara gözlemci olan İHD yöneticisi polis tarafından merdivenden aşağı itildi.ihd_logo

Jandarma ekipleri bugün sabah saatlerinde İncirlik, Yakapınar ve Seyhan'a bağlı Küçükdikili beldesinde DTP üyelerinin evlerine baskın düzenledi. Eş zamanlı olarak DTP Adana il binasına da baskın düzenlendi. Saldırıda 44 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sebebi açıklanmazken dosyada gizlilik kararı olduğu belirtildi.

Gözaltına alınanlar Küçükdikili Belediye Başkanı Leyla Güven ve Yakapınar Belde Belediye Başkanvekili Burhan Aras ta bulunuyor.

DTP il binasına yapılan baskın nedeniyle gözlemci olarak DTP il binasında bulunan İHD yöneticilerini zorla dışarı çıkarılmak istendi. İHD Adana Şube Başkanı Ethem Açıkalın ve şube yöneticisi Hüseyin Beyaz ile polis arasında arbede yaşandı. Polisin saldırısı esnasında İHD yöneticisi Hüseyin Beyaz merdivenlerden aşağıya itildi. Beyaz'ın kolunu kırıldığı ve devlet hastanesinde ameliyata alınacağı bildirildi.

Batman belediye başkanının sekreteri kaçırıldı

BATMAN (14.08.2008)- DTP’li Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan’ın sekreteri Gülşen Tekin bu sabah işe giderken silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. Daha önce telefonuna tehdit mesajları gelen Tekin'in Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Bu sabah işine gitmek üzere evinden çıkan Gülşen Tekin, Meydan Mahallesi’nde yürürken önü siyah renkli Mercedes marka bir otomobil tarafından kesildi. Otomobilden ellerinde silahla inen 4 kişi, Tekin'i zorla araca bindirdi, olay yerinden hızla uzaklaştı. Kaçırma olayını polise bildiren görgü tanıkları, “Gülşen Tekin’in önünü kesen otomobilden inen silahlı kişiler, karşı koyup bağırmasına rağmen, zorla araca bindirdi. Plakasını alamadığımız otomobil hızla olay yerinden uzaklaştı” dedi.

Belediyede 12 yıldır çalışan Tekin’in, bir süre önce cep telefonuna tehdit mesajları geldiği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduğu belirtildi. Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan’ın Ankara’da bulunması nedeniyle yardımcısı Tahir İmret, polise başvurarak sekreter Gülşen Tekin’in hayatından endişe duyduğunu belirtti.

Diyarbakır'da 15 Ağustos gözaltıları

Diyarbakır'da 15 Ağustos'u kutlamak amacıyla düzenlenen etkinliklere katıldıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Bağlar İlçesi'nde PKK'nin silahlı mücadeleyi başlatmasının 25. yıl dönümünde 15 Ağustos'u kutlamak amacıyla düzenlenen etkinliklere katıldıkları iddiasıyla 3 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Gözaltına alınanların emniyet müdürlüğünde tutulduğu bildirildi.

AMED / ANF

Elazığ'da DTP binasına faşist saldırı

ELAZIĞ (13.08.2008)- Erzincan'da yaşamını yitirdikten sonra dün Elazığ'da defnedilen Uzman Çavuş Gökhan Kuvat'ın cenaze töreninin ardından bir grup faşist, DTP il binasına saldırdı.

Erzincan Kemah ilçesinde ölen Uz. Çavuş Gökhan Kuvat'ın cenazesi memleketi Elazığ'da defnedildi. Daha sonra mezarlıktaki kalabalıktan ayrılan yaklaşık yüz ırkçı faşist, DTP Elazığ il binasına saldırdı. Parti binasının camlarına taş ve cam şişe atan faşistler kısa süre sonra polis tarafından uzaklaştırıldı.

İzmir DTP üyelerine “Sayın” gözaltısı

İZMİR (13.08.2008)- İzmir'de “Sayın” kampanyası kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek kendilerini ihbar eden DTP il Başkanında aralarında olduğu 7 kişi dün gözaltına alındı.

PKK önderlerinden Abdullah Öcalan'a “Sayın” denildiği için yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla kendilerini ihbar eden DTP'liler İzmir TMŞ polisleri tarafından gözaltına alındı.

“Sayın” diyerek kendileri Cumhuriyet Savcılığına gönderdikleri dilekçelerle ihbar eden; Buca İlçe Başkanı Mehmet Emin Yıldız, Bornova İlçe Başkanı Yıldız Yıldırım, Takadin Sürme, Abdülbesir Yapıcı ve Neriman Elbirlik’in sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındığı bildirildi.

TMŞ polisleri öğlen saatlerinde ise DTP İl binasına baskın yaparak DTP İl Başkanı Nametullah Epözdemir ve Kadın meclisi Sözcüsü Yıldız Akad'ı gözaltına aldı.

DTP İl Örgütü yazılı basın açıklaması yaparak gözaltıların anti demokratik olduğunu belirtti. İl ve İlçe Başkanlarının ve üyelerin açık adresleri olmasına rağmen herhangi bir tebligat gönderilmeden gözaltın alınmalarını DTP'ye yönelik bir tutum olduğu belirtildi. Parti binasının basılarak başkan ve yöneticilerin gözaltına alınması kınanarak, gözaltıların derhal serbest bırakılması istendi.DTP_izmir_il_Baskani_serbest_birakildi

İHD, Alınak'ın işlediği “suça” iştirak etti  

İZMİR (12.08.2008)- İnsan hakları savunucuları, DEP eski milletvekili Mahmut Alınak'a 50 gün hapis cezası verilmesine tepki gösterdi. İHD'liler, “Aynı suçu bizde işliyoruz” diyerek, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'na mektup gönderdi.

Konak Postanesi önünde bir araya gelen İHD üyeleri, “Mahmut Alınak yalnız değildir” sloganını attı. Burada açıklama yapan İHD Şube Başkanı Ahmet Alagöz, DTP Kars eski İl Başkanı ve kapatılan DEP'in eski milletvekili Mahmut Alınak'a "suçu ve suçluyu övdüğü" gerekçesiyle 50 gün hapis cezası verildiğini söyledi. Hapis cezasının paraya çevrildiğini belirten Alagöz, "Ancak Alınak, hukuksuzluğu protesto etmek ve demokrasiye katkı yapmak için kendi özgür iradesiyle cezaevine girme kararı verdi. Kendisi bugün cezaevine girmek için Kars Cumhuriyet Savcılığı'na başvuracaktır” dedi.

Fikir ve ifade özgürlüğünün hapis cezaları ile karşılanmasına karşı olduklarını kaydeden Alagöz, Alınak'ın işlediği “suça” katıldıklarını söyledi. İHD'liler açıklamanın ardından Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'na aynı suça iştirak ettiklerine ilişkin mektup gönderdi.

DTP Ağrı İl Başkanı gözaltına alındı

DTP Ağrı İl Başkanı Murat Öztürk, parti binasında gözaltına alındı.

DTP Ağrı İl Başkanı Murat Öztürk, sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından DTP il birasında gözaltına alındı. Emniyet müdürlüğüne götürülen Öztürk'ün, gözaltı gerekçesi öğrenilemedi. AĞRI (DİHA)

Mersin'de önceki gün evlerine düzenlenen baskında gözaltına 3 kişi, 'Terör amaçlı propaganda yapmak' suçlamasıyla tutuklandı.

Önceki gün gözaltınaalınan DTP Mersin İl yöneticisi Osman Aka'nın oğlu Yasin Aka (21) ve yeğeni M.A (17) ile Mesut Eksik(21) emniyetteki sorgularının ardından savcılığa çıkarıldı. Savcılıkça ifadeleri alınan 3 kişi, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 3 kişi, 'Yasa dışı gösteriye katılmak', 'Molotof kokteyli hazırlamak ve atmak', 'Terör amaçlı propaganda yapmak' suçlamalarıyla tutuklanarak, Silifke E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü. Aynı soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta 7 çocuk gözaltına alınmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı. MERSİN (DİHA)

0 Yorum: