Karataş son yolculuğuna uğurlandı

image Hollanda'da yaşamını yitiren DHKP/C Lideri Dursun Karataş, Gazi Mahallesi Yeşil Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Gazi Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende, Dursun Karataş'ın posterlerinin yanı sıra 'Kahramanlar ölmez, halk yenilmez', 'Dursun Karataş ölümsüzdür', 'Öndere selam savaşa devam' ve 'Bizde ölüm yok' şeklinde pankartları açıldı. Kızıl bayraklar ile Gazi Cem Evi'nden Karataş'ın cenazesini alan kitle eski karakol yönüne doğru yürüdü. Geçtiğimiz yıl yürüyüş dergisi dağıtırken polis kurşunu ile felç olan Ferhat Gerçek ve ölüm orucu gazileri tekerlekli sandalyelerle kortejin önünde yer alırken TAYAD'lı kadınlar da kortejin önünde yer aldı. Cenaze töreninin gerçekleştiği alanda esnafın kepenkleri kapattığı gözlenen Gazi Mahallesi'nde yollar araç trafiğine kapatılırken, mahallede bulunan Gazi Mahallesi polis karakoluna da çok sayıda polis takviyesi yapıldığı gözlendi.

Karataş'ın mezarına DHKP/C bayrakları asan kitle, cenazenin defin işlemi esnasında basının görüntü almasına izin vermedi. İSTANBUL (DİHA)

0 Yorum: