OSMAN: KÜRDİSTAN İTTİFAK LİSTESİ ,DİĞER LİSTELERLE İTTİFAKINI GÖZDEN GEÇİRECEK’’

15-Aug-08 [20:5]PNA-Kürdistan İttifak Listesinden federal Irak meclisine üye Dr. Mahmut Osman ,Kürdistan İttifak Listesinin ülkedeki yerel seçim yasasına ilişkin şuan ince detaylı arayışlar içinde olduğunu belirterek listelerinin diğer grup ve listelerle sürmekte olan ittifakını gözden geçireceğini söylediEswat Irak Habar ajansına  konuşan Osman , Kürdistan İttifak Listesinin boykutuna rağmen meclisten geçen yerel seçimler  yasa tasarısının ardından ittifakta olduğumuz taraf ve grupları gözden geçirmemizi gerekli kıldığını kaydetti.

Osman ayrıca bir çözüm yolunun bulunması için meclisteki farklı gruplarla arayışlar içinde olduklarını  da belirtti.

Kürdistan - SALİH: ‘’ ANAYASA BİRLİKTE YAŞAMA GARANTİSİDİR, 140.MADDE DE UYGULANMALI’’ 

15-Aug-08 [18:7]PNA- Mansur Cihani/Tahran:

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere üstdüzey bir heyet ile Tahran’da bulunan federal Irak başbakan yardımcısı Dr. Berhem Salih , Irak’ta anayasanın ülkedeki farklı etnik ve dini grupların birlikte yaşama garantisi olduğunu belirterek anayasanın Kerkük ve diğer koparılmış bölgelerle ilgili 140. maddesinin de uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

İran başkenti  Tahran’da PNA muhabiri Mansur Cihani’nin  sorularını yanıtlayan Salih ,  Kerkük’ün hem Kürdistan halkı için hem de Irak’ın geneli için bir kader meselesi olduğunu dikkat çekerek ‘’Bütün kesimler anayasaya saygı gösterilmesi gerektiği noktasındaki gerçeği iyi bilmeli , anayasada Kerkük ve diğer koparılmış bölgelerin sorununun çözümüne ilişkin çok açık ve seçik bir madde bulunuyor  o da 140. maddedir ki bu madde de  uygulanmalı’’ şeklinde konuştu.

Anayasaya saygı duymak sadece Kürdistan halkının kazancında olmadığını  hatırlatan Salih,  anayasayı temel almak , uygulamak  ve o na tabi olmak  Irak’taki bütün oluşumların çıkarına olduğunu vurguladı.

Başbakan yardımcısı Salih, diktatör baas rejimi döneminde Kerkük ve diğer koparılmış bölgelerde özellikle  Kürt halkına yönelik  yapılan etnik temizlik ve zulmün  açtığı yaraların sarması için 140.maddenin uygulanmasının şart  olduğunun  altını çizdi.

Şengal katliamı unutulmuyor

    PEŞMERGE GÜCÜ KOPARILMIŞ BÖLGELERİN SINIRLARINDAN ÇEKİLMİYOR
    İNGİLTERE’NİN HEWLER BAŞKONSOLUSU BRUS: “140. MADDEYİ DESTEKLİYORUZ’’
    Kerkük ve Bush'un beklentisi
    Kerkük üzerinden nüfuz savaşı
    Şii Lider Sistani: “KERKÜK’ÜN GELECEĞİNİ KERKÜK HALKI BELİRLEYECEK”
    Türkiye, Irak’ı siyasi krizin eşiğine getirdi
    Dr.MAHMUT OSMAN: ‘’IRAK’TAN KERKÜK’E GÜÇ KAYDIRMAK ARAPLAŞTIRMA ANLAMI TAŞIYOR’’
    Kandil’den Kerkük mesajı:Sömürgeciler Kürtleri denetim altında bulundurmak için Kerkük’ü enegelliyorlar”
    Türkiye, Saddam Hüseyin rejimininden sonra Kürtlerin bütün kazanımlarını azaltmak için her yolu deniyor
Erdoğan, Irak'ta verdiği mesajlarla Kürt sorununda çözüm istemediğini yineledi. Şengal Katliamı: 500 ölü, 400 yaralı

0 Yorum: