İNGİLTERE’NİN HEWLER BAŞKONSOLUSU BRUS: “140. MADDEYİ DESTEKLİYORUZ’’

image PNA-Kürdistan Bölge parlamento başkan yardımcısı Dr.Kemal Kerkuki ,bugün İngiltere’nin başkent Hewler konsolusu bayan Cler Brus’i kabul etti. Ülkedeki yerel seçimlerin gündeme geldiği görüşmede bayan Brus ,Kerkük ve diğer koparılmış bölgelerle ilgili Irak anayasasında yer alan 140.maddenin uygulanmasını büyük bir kararlılıkla desteklediklerini belirtti.

Yeni Irak’ın siyasi taraflar arasında bir uzlaşma temeli üzerinde kurulduğunu hatırlatan Kerkuki, ülkede özellikle siyasi sürecin Irak halkının çoğunluğunun onayladığı daimi  anayasanın öngördüğü gibi takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak ‘’ federal meclisin içinde Irak halkının özgür iradesini hiçe sayarak çeşitli siyasi  girişimlerle daimi anayasa ile  keyfine oynamak isteyen bazı kesimler  hala mevcut’’ şeklinde konuştu.

‘’Kürdistan Bölge yönetimi olarak genelde anayasaya ve özelde de 140.maddeyeye karşı hiç bir girişimi kabul etmeyeceklerini’’ belirten Kerkuki , Kerkük ve diğer koparılmış bölgelerdeki halkın özgür iradasine saygı gösterilerek kendilerine  kendi bölgelerinin geleceği konusunda referanduma geçme hakkı tanınması gerektiğinin altını çizdi.

Kerkuki’nin  sözlerine destek çıkan İngiliz  konsolus  (vekalet) Brus da,  140.maddenin uygulanmasını büyük bir kararlılıkla desteklediklerini belirterek bu yolla sorunların  çözüme kavuşacağını ve bölgedeki halkın da bu kapsamda fayda göreceğini söyledi.

Kerkük ve Bush'un beklentisi

Kerkük üzerinden nüfuz savaşı

Şii Lider Sistani: “KERKÜK’ÜN GELECEĞİNİ KERKÜK HALKI BELİRLEYECEK”

Türkiye, Irak’ı siyasi krizin eşiğine getirdi

Dr.MAHMUT OSMAN: ‘’IRAK’TAN KERKÜK’E GÜÇ KAYDIRMAK ARAPLAŞTIRMA ANLAMI TAŞIYOR’’

Kandil’den Kerkük mesajı:Sömürgeciler Kürtleri denetim altında bulundurmak için Kerkük’ü enegelliyorlar”

Türkiye, Saddam Hüseyin rejimininden sonra Kürtlerin bütün kazanımlarını azaltmak için her yolu deniyor

Şengal Katliamı: 500 ölü, 400 yaralı

0 Yorum: