DHKP/C lideri Dursun Karataş hayatını kaybetti

dursunkaratas 09:50Devrimci Halk Kurtuluş Partisi (DHKP/C) lideri ve Genel Sekreteri Dursun Karataş hayatını kaybetti.
DHKP/C tarafından yapılan yazılı açıklamada Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir süredir kanser tedavisi gören DHKPC lideri Dursun Karataş'ın 11 Ağustos sabaha karşı 05.00'te yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Açıklamada Karataş'ın 10 yıldır kanser tedavisi gördüğü belirtilerek, 'Hastalığı bir günde ortaya çıkmadı elbette. Ağır işkencelerin, uzun tutsaklık yıllarının, onlarca kez girilen açlık grevlerinin, ölüm oruçlarında geçirilen tüberkülozların, sürgün yıllarındaki zorlukların; kısacası, faşizmin ve emperyalizmin baskı ve kuşatması altında geçirilen 38 yılın sonucuydu sağlığını kaybetmesi. Tedavisi için gereken her şey yapıldı; fakat bilimin ve doğanın sınırları vardı. O sınırlarda kaybettik onu. Tek bir gün bile, görevlerinden geri kalmadı bu yıllar boyunca. Son 6 güne kadar da görevinin başındaydı. Kendi ölümü dahil, her şeyi planladı.''
image 25 Mart 1952'de Elazığ'ın Kürdemlik (Cevizdere) Köyü'nde doğan Dursun Karataş, 1970'de İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'ni kazanarak İstanbul'a geldi. Karataş, 1978'de Devrimci Sol'u kurdu. Karataş, 12 Eylül harekatından sonra 30 Eylül 1980 tarihinde yakalandı ve 9 yıl cezaevinde kaldı. Karataş, 25 Ekim 1989'da Bayrampaşa Cezaevi'nden firar etti. Yurt dışına kaçan Dursun Karataş 1994'te Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Kuruluş Kongresi'ni topladı. Devrimci Sol, kongrede Devrimci Halk Kurtuluş Partisi (DHKP-C) olarak sürdürme kararı aldı. Karataş, uzun yıllardır Belçika'da yaşıyordu.
Karataş ailesi bugün TMMOB'ta, konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. DİHA

0 Yorum: