vali yardimcisi bitlis

14.08.2008-BİTLİS Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz hakkında, bazı avukatlara “Bitlis halkının yüzde 80’i hırsızdır, bu insanlara güvenmiyorum” dediği iddiasıyla Valilik tarafından soruşturma başlattı. Vali Mevlüt Atbaş, konunun içeriğini bilmediğini belirterek, “Ancak böyle bir söylem için kimsenin hakkı yoktur. Kim olursa olsun böyle bir şey söyleyemez. Konu ile ilgili olarak soruşturma başlattık” dedi. AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise konuyu İçişleri Bakanlığına bildirdiğini ifade ederek, “Bitlis Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz, Bitlisliler hakkında iğrenç bir ifade kullanarak, bir iftirada bulunmuştur. Bitlis halkının yüzde 80’inin hırsız olduğunu ve Bitlis halkına güvenmediğini söylemek suretiyle, boyunu aşan lafların altına silemeyeceği kara bir imza atmıştır” diye konuştu.

Bitlis Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz, iddiya göre bir hafta önce makamında avukatlarla sohbeti sırasında “Bitlis halkının yüzde 80’i hırsızdır, bu insanlara güvenmiyorum” dediği iddia edildi. Bu konuşmalar avukatlar tarafından milletvekili Kiler'e iletildi. Bu konuşmalar kentte de tepkilere yolaçtı. AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, yaptığı yazılı basın açıklamasında Vali Yardımcısı Uz’u eleştirdi. Kiler, yaptığı açıklamada, devlet adamlığının sorumluluk makamı olduğu kadar, halkı önyargısız kabul edebilme makamı olduğunu belirterek, “Vali yardımcılığı, halka karşı devletin saygısının ve büyük gönüllülüğünün en üst temsil makamlarındandır. Devlet adamlığı, sırtını devlete yaslayıp vatandaşa efelenme makamı değildir. Adı geçen vali yardımcısı, devletimizin maaşıyla ve devletimizden aldığı güçle, devletimizin vatandaşı olan Bitlislilere hiç de haddi olmayacak şekilde sözler sarf etmiştir. Söz kurşun gibidir. Ne geri döner, ne hızlı erir. Yavaş yavaş erir ve bulunduğu yeri eritir. Bu vali yardımcısı da söylediği sözle kendi görev alanını eritmiştir. Bitlis’in değerli halkına saygısızlık yapan kişi, bizim çalışabileceğimiz kişi olamaz. Bitlis’i sevmeyen kişi, bu vatanı sevmeyen kişidir. Bitlisliye hırsız diyen kişinin asıl kendisi hırsızdır” dedi.

Kiler, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı Müsteşarıyla görüştüğünü ve Bitlislilerin bu kişiyi burada istemediğini ilettiğini kaydederek, “Bu Vali yardımcısı görev yaptığı süre boyunca, eğer ki, külhanbeyi gibi elinde tespihle vatandaşı karşılamak yerine azıcık Bitlis’i ve Bitlisliyi tanımaya uğraş verseydi, Müştak Baba’nın ‘Adam odur ki, hayatında koya bir eser Eseri olmayanın, gör ki yerinde yel eser’ dizelerinin anlamı kadar Bitlis’e bir şeyler kazandırmaya çalışırdı. O zaman da böyle iftiralarla değil, projelerle vakit geçirirdi ve geride eser bırakırdı. Biz savcılık kanalıyla Bitlisliler adına hakaret davası açarak, Bitlis insanının hakkını savunacağız” açıklamasında bulundu.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz hakkında, bu iddialar konusunda soruşturma başlatıldı. Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, konuyu Vali Yardımcısı ile görüşmediğini ifade ederek, “Konu ile ilgili olarak soruşturma başlattık. Konunun içeriğini bilmiyorum. Ancak böyle bir söylem için kimsenin hakkı yoktur. Kim olursa olsun böyle bir şey söylenemez. Bir problem var ortada. Gerçek bu soruşturma sonunda ortaya çıkacaktır” dedi.

İddialarla ilgili olarak Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz ise konunu soruşturma aşamasında olduğu için açıklama yapmaktan kaçındı. vatan

0 Yorum: