Vali Yardımcısı haddini aştı: Bitlisliler hırsızdır

Bitlis Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz'un bir toplantıda sarf ettiği 'Bitlis halkının yüzde 80'i hırsızdır, bu insanlara güvenmiyorum' sözleri kentte büyük tepkiye neden oldu.
5233 Sayılı 'Terörle Mücadele Kapsamında Doğan Zararların Karşılanması Kanunu' hakkında yapılan başvuruların değerlendirilmesi sırasında Bitlis Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz'un Bitlis Barosu'na bağlı 2 avukata söylendiği belirtilen 'Bitlis halkının yüzde 80'i hırsızdır, bu insanlara güvenmiyorum' sözleri tepkilere neden oldu.
Bitlis Barosu Başkanı Av. Mezher Yürek, sözkonusu iddiaların kendilerine de yansıdığını doğrulayarak, sarf edildiği iddia edilen sözlerin bir devlet adamına yakışmadığını söyledi. Bitlis Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz'un söylediği iddiasının araştırılması ve gerekenin yapılması gerektiğini belirten Yürek, 'Bitlis Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz'un şaşırtan başka icraatları da vardır. Göreve geldiği günden bu yana 5233 sayılı 'Terörle Mücadele Kapsamında Doğan Zararların Karşılanması Kanunu' hakkında yapılan ve değerlendirmeye alınarak onaylanan birçok başvurunun parasının çıkmasına ve ödeneğinin gelmesine karşın sudan sebepler çıkarmasıdır. Vali Yardımcısı Uz'un gelişinin ardından kabul edilen ve ödemeleri bankaya yatırılan birçok başvuru geri çekilerek oyalandı. Bu başvurulardan henüz değerlendirmeye alınmayan birçok başvuru ise reddedildi. Halbuki gönderilen genelgelerde alınacak kararlarda ve toplanacak verilerde tamamen vatandaşın lehine uygulama yapılacağı ve vatandaşın beyanatının esas kabul edileceği belirtilmesine karşın Uz'un uygulamaları sonucu sistem tamamen tıkanmıştır. Kendisinden önce kabul edilen dosyaları dahi yeniden incelemeye tabi tutturması devlette devamlılık ilkesine aykırıdır' dedi.
Uz'un sözlerinin tartışma yaratması üzerine AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, açıklama yapmak zorunda kaldı. Yazılı açıklama yapan milletvekili Uz'un görevden alınması için elinden geleni yapacağını savundu.
Uz'un kaymakamlık görevindeki icraatları
Bitlis Vali Yardımcısı Uz'un bir önceki dönem kaymakamlık yaptığı Ağrı'nın Tutak ilçesinde de benzer olaylara neden olduğu öğrenildi. Doğrudan Gelir Desteği adı altında çiftçilere ödenmesi gereken yaklaşık 40 milyon YTL'lik fonun sudan sebeplerle reddedilerek sadece 4 milyon YTL'sinin ödendiği bildirildi. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, Uz'un elinde tespihle gezdiğini, külhanbeyi tavırlar sergilediğini söyledi. Aynı kaynak, Uz'un Tutak'ta birçok kurum amiriyle sorunlar yaşadığını, Kürtlere karşı bir tavrı olduğunu, hakkında çeşitli davalar açıldığını da aktardı. BİTLİS / DİHA

Akp’nin Atadığı Vali Yardımcısı : “Bitlis halkının yüzde 80’i hırsızdır, bu insanlara güvenmiyorum”

Valinin dikkatine: Emrah kör oluyor

Diyarbakır Valisi mi AKP ‘lilerle cemaatlerin Valisi mi?

DİYARBAKIR’da 28 bin çalışan var, 312 bin kişi iş arıyor, Gıda yardımı için 207.249 kişi valiliğe başvuruyor.

Hakkâri Valiliği,Diyanet ve Gülen Cemaati Şemdinli’ye El Attı

AKP’nin katilleri ödüllendirildi

AKP hükümeti hesap vermeli

Edip Akbayram: ‘AKP konserine çıkmam’

AKP'nin ekonomik paketinden Dersim'e 1400 silah düştü

Economist: AKP Kürtleri kazanmak için İslamı kullanıyor

Erdogan, Asker, Medya ve Yargı, DTP'yi Hedefe Koydu

DTP:AKP Kürtleri yoksullaştırarak satın almaya çalışıyor!

İnsaf! Ömür 10 yaşındaydı

Panzerle öldürmeyi unutturmak istiyorlar

Kürt işçilerin Ordu ve Trabzon’a girişi yasaklandı!

Polisler: Her polis için 10 Kürdü öldüreceğiz

Takdir sizin

Parklara Kürtçe çiçek isimlerinin verilmesi bile yasaklandı

0 Yorum: