50 HÜCRE EVİ DAHA VAR

image Rizgarî Online/Ajanslar, adı birçok “faili meçhul” cinayet, uyuşturucu ticareti ve köy yakma olaylarıyla anılan JİTEM'in kurucularından emekli Türk Albayı Arif Doğan`in dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandığını bildirirken, Yeni Şafak ve Star gazetesi oldukça önemli bir iddiada bulunarak: “Albay Arif Doğan'ın Beykoz Çavuşbaşı'ndaki emlak dükkanında ele geçirilen çuvallar dolusu belgelerin JİTEM ve PKK arşivi olduğu ortaya çıktı” ğını kaydederek:”Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan emekli Albay Arif Doğan'ın Beykoz Çavuşbaşı'ndaki emlak dükkanında ele geçirilen çuvallar dolusu belgelerin JİTEM ve PKK arşivi olduğu ortaya çıktı. Sağlık sorunları nedeniyle Ankara'da sorgulanan Doğan'ın Sedat Peker'e 'reisim' diye hitap ettiği belirlendi.“ Diye yazdılar.
Zaman,Yeni şafak, Star ve Milliyet gazetesinde JITEM komutanı Arif Doğan`la ilgili yayınlanan haberlerlerde şunlar kaydedildi:
ANKARA'DA SORGULANIYOR
Önceki gün Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da yapılan operasyonda gözaltına alınan emekli Orgeneral Veli Küçük'ün sağ kolu emekli Albay Arif Doğan kalp ve tansiyon sorunları nedeniyle İstanbul'a getirilmedi. Doğan'ın sorgusu Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sürüyor. Ankara'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen ve işyeri sahipleri olduğu öğrenilen Sadettin S. ve İslam Ö'nün ise sorgularında "Biz uzun zamandan beri Beykoz'da yaşıyoruz. Arif Doğan'ı da buradan tanıyoruz. Kendisi bize 4 ay önce gelip bir depo istedi. Biz de anahtarı verdik. Ancak depoya neleri bıraktığını bilmiyorduk" dedikleri öğrenildi.
BELGELER İNCELENİYOR
Beykoz Çavuşbaşı'ndaki bir emlak dükkanına önceki akşam baskın yapan polis, 9 çuval belgenin yanı sıra 2 kaleşnikov marka uzun namlulu silah, iki av tüfeği, 2 adet tabanca, 2 binin üzerinde bu silahlara ait mermi, 9 adet uçaksavar mermisi, 15 adet boş uçaksavar mermisi ele geçirilmişti. Belgelerin JİTEM ve PKK arşvi olduğu ve detaylı incelemesinin sürdüğü öğrenildi. Emniyet yetkilileri, belgelerin JİTEM ve PKK bağlantılarını deşifre edilebileceğini, birçok faili meçhul cinayeti aydınlatabileceğini söylediler.
Peker'e reisim diyor
Emekli Albay Arif Doğan'ın Ergenekon sanıkları arasında bulunan Sedat Peker'e sürekli 'reisim' diye hitap ettiği ortaya çıktı. 2003'te gerçekleştirilen Peker'e yönelik Kelebek Operasyonu kapsamında yapılan telefon görüşmelerinde, Doğan'ın sık sık Sedat Peker'e 'reisim' diye de hitap ettiği tespit edildi. “(Yeni Safak gazetesi/16 Agustos 2008)
Tutuklanan Jitemci Doğan insan kaçakçılığının da başındaydı
Ergenekon operasyonu kapsamında önceki gün gözaltına alınan emekli Türk Jandarma Albayı Arif Doğan, dün Ankara'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zaman gazetesinin haberinde şunlar kaydedildi: “Beykoz'daki işyerinde iki Kalaşnikof, bir pompalı tüfek bin adet uzun namlulu silah mermisi ve bir kamyon gizli belge ele geçirilen Doğan'ın, Türkiye'deki insan ve akaryakıt kaçakçılığını organize eden grubun başında olduğu ileri sürüldü. İddianın sahibi ise bir dönem JİTEM'in içinde yer alan ve istihbarat görevlerinde bulunan M.D. Zaman gazetesine açıklamalar yapan M.D.'ye göre, Jandarma İstihbarat Başkanlığı döneminde emekli general Veli Küçük ve öldürülen binbaşı Ahmet Cem Ersever ile birlikte JİTEM'in kurucuları arasında yer alan Doğan, Ersever'in öldürülmesinde de görev aldı. Ersever'in, Veli Küçük'lerle ayrı düştüğü için öldürüldüğünü ileri süren M.D., yaşanan süreci şöyle aktardı: "Ama Arif Doğan ayrılmadı Veli Küçük'ten. Ersever'in işini de Arif Doğan'a verdiler. Türkiye'nin neresinde kaçak mazot varsa Doğan orada. Kırsalda bir jandarma karakolu bağlanacaksa, mazot inecek ya da insan kaçakçılığı olacaksa, Doğan oradadır. Doğan önemli bir isim. 10 tane koruması var. Bütün işlerini emekli binbaşı Ahmet Ş'ye yaptırır. Olay sadece Veli Küçük ya da Eruygur meselesi değil ki. Onların altta kullandığı insanların hayatı söz konusu."
Ergenekon operasyonunun genişlemesiyle birlikte kirli ilişkilerin perde arkası da yavaş yavaş aydınlanmaya başladı. Önceki gün gözaltına alınan ve dün tutuklanan emekli Albay Arif Doğan, Veli Küçük ve Cem Ersever'in yakın arkadaşı. İsminin açıklanmasını istemeyen eski JİTEM elemanı M.D., işyerinde adeta cephanelik bulunan Arif Doğan'ın makam arabasıyla dolaştığını belirtiyor. Lüks otellerde yaşayan Arif Doğan hakkındaki iddiaları Türkiye'yi sarsacak nitelikte: "Bu memlekette mazot kaçakçılığı yapıp da PKK'ya pay vermemek mümkün mü? Bunlara da yol veren Arif Doğan. JİTEM'in kurucularından biri. Cem Ersever'in hem arkadaşı hem de öldürülmesinde görev yaptı. Cem Ersever, Veli Küçük'lerle ayrı düştüğü için öldürüldü. Ama Arif Doğan ayrılmadı Veli Küçük'ten. Cem Ersever'in işini de Arif Doğan'a verdiler. Türkiye'nin neresinde kaçak mazot varsa Arif Doğan orada. Kırsalda bir jandarma karakolu bağlanacaksa, mazot inecek ya da insan kaçakçılığı olacaksa, Arif Doğan oradadır. Bütün işlerini eski bir binbaşı olan Ahmet Ş.'ye yaptırır. Olay sadece Veli Küçük ya da Eruygur meselesi değil ki. Onların altta kullandığı insanların hayatı söz konusu. Veli Küçük, kimlerle ilişkide değil ki? PKK'lılarla da mazot kaçakçılarıyla da irtibatı vardı. Arif Doğan çok önemli bir isim. Türkiye'de PKK'nın yaptığı tüm mazot ticaretinden pay alıyor ve yol veriyor. Mehmet G.'yi de araştırın. O da PKK'nın iyi bir finansörü. Bu da büyük bir kaçakçı. Bundan beş ay önce içeri aldılar, üç gün sorguladılar ve bıraktılar. Arif Doğan'ın 10 tane silahlı koruması var."
Depoyu 3 ay önce kiralamış
Dün akşam saatlerinde tutuklanan emekli Albay Arif Doğan'ın bomba, silah, mermi ve bir kamyon belgeyi sakladığı depoyu 3 ay önce kiraladığı belirlendi. Doğan'ın yaklaşık 9 yıldır bu mahallede yaşadığı ve muhtemel bir operasyonda ele geçmemesi için evindeki mühimmatı ve belgeleri buraya taşıdığı iddia edildi. Ele geçen belgeler arasında resmî yazışmaların fotokopileri ile Arif Doğan'ın irtibat kurduğu kişilerle ilgili tuttuğu notlar da bulunuyor. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz, dün sabah saatlerinde İstanbul Emniyeti'ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek operasyonu yürüten emniyet yetkilileriyle görüştü. Arif Doğan'ın deposuyla ilgili 2 kişinin gözaltına alınarak sorgulandığı öğrenildi.
İnsan kaçakçılığına göz yumuluyor
Economist dergisinin bu haftaki sayısında, Türkiye'nin uluslararası insan kaçakçılığındaki rolü ele alındı. Avrupa ile Asya arasında yer alan Türkiye'nin geçiş ülkesi özelliği taşıdığına dikkat çekilen haberde, şu ifadeler kullanıldı: "Avrupa Birliği üyeliğine aday olan Türkiye, mal ve insan kaçakçılığını sınırlaması için baskı altında. Ancak farklı alanlarda farklı sonuçlar alındı. Yasadışı göçmenlerin çoğunluğunun kullandığı sert coğrafyayı kontrol etmek zor. Tabii yolsuzluğu da. Batılı hükümetlere göre Türkiye'nin bu alandaki uygulamaları gelişigüzel. Bazı yasadışı girişlere göz yumulurken, bazılarını engellemek için aşırı güç kullanılıyor. Eski Sovyet cumhuriyetleri ve Orta Asya'dan Batı ülkelerine yönelik fuhuş amaçlı insan kaçakçılığı yapan karanlık bir sektör de var." (Zaman gazetesi)
Ergenekon’un arşivi Arif Doğan’da çıktı
Terör örgütü Ergenekon’un gizli arşivi Veli Küçük’ün sağkolu emekli albay Arif Doğan ile bağlantılı olarak basılan Çavuşbaşı’ndaki emlakçıda çıktı. 9 çuval belgenin bir çok faili meçhulu aydınlatacağı bildirildi
EMEKLİ Tuğgeneral Veli Küçük’ün sağkolu Ankara’da yakalanan JİTEM kurucusu emekli albay Arif Doğan ile İstanbul’da gözaltına alınan iki kişinin Ergenekon’un silahlı hücresi olduğu ortaya çıktı. Çavuşbaşı’ndaki hücre evinde kalaşnikof ve tabancaların yanı sıra 9 uçaksavar mermisi, 15 boş uçaksavar mermisi ve örgütün arşivini oluşturan 9 çuval belge de bulundu. Belgeler arasında çok sayıda faili meçhul cinayetle ilgili bilgiler yer aldığı öğrenildi.
50 HÜCRE EVİ DAHA VAR
DOĞAN hakkındaki soruşturma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu’nun verdiği bilgiler doğrultusunda başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında önceki gün Beykoz Çavuşbaşı’nda bir emlak dükkanına baskın düzenlendi. Baskında 9 çuval dolusu doküman, 2 kalaşnikof tüfek, 2 av tüfeği, 2 tabanca, 2 binin üzerinde bu silahlara ait mermi, 9 uçaksavar mermisi, 15 boş uçaksavar mermisi ve 500 kilogram hintkeneviri bitki kırıntısı ele geçirildi. Emekli Albay Doğan’ın Ergenekon örgütünün silahlı bir hücresinin başında olduğu belirlendi. Polis ekipleri, Doğan gibi silahlı olan en az 50 hücrenin daha olduğu görüşünde.
Ankara’da gözaltına alınan Doğan kalp yetmezliği ve tansiyon nedeniyle seyahat edemediği için Ankara Emniyeti’nde sorgulandı.
Doğan’ın ‘Ergenekon operasyonundan sonra bu evraklar ile silahların sık sık yerini değiştirdim. Bir kaç ayda beş adres değiştirdim. Yakalanma endişesi ile yaptım. Son olarak Beykoz’a bıraktım’ dediği iddia edildi. İstanbul’da gözaltına alınan diğer iki şüphelinin ise gasp ve yaralamadan sabıkalı oldukları ve esrar kullandıkları iddia edildi. İki şüphelinin Danıştay saldırısına karışan Tekin Irşi, İsmail Sağır ve Osman Yıldırım profili ile birebir benzerlik taşıdığı öne sürüldü. Emlak dükkanının sahipleri Sadettin S. ve İslam Ö.’nün polise ‘Arif Doğan, Beykoz çocuğudur. Onu çocukluğundan beri tanırız. Bize depo olup olmadığını sordu. Biz de ‘bizim işyerlerinin deposunu kullanabilirsiniz’ dedik. Biz içinde ne vardır diye bakmadık, eskiden beri arkadaşımızdır. Malzemeleri askeri giysili kişiler getirdi’ dedikleri ifade edildi.
ZEKERİYA ÖZ BİZZAT İNCELİYOR
BEYKOZ’DAKİ hücrede bulunan 9 çuval JİTEM arşivi çıktığı öğrenildi. Arşivleri Savcı Zekeriya Öz emniyette bizzat incelerken, belgelerde örgütün faili meçhul cinayetleri başta olmak üzere çok sayıda ‘faaliyete’ ilişkin bilgi yer aldığı PKK’nın eğitim ve psikolojik harekat bilgilerinin de bulunduğu kaydedildi. Doğan ise gece hakkında verilen tutuklama kararının ardından Keçiören Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildi. Üzerinde pijamasıyla gelen Doğan, bombalar konusunda, ‘Bomba falan yok. Diğer malzemeler var. Vatan haini miyim ben. Evrak var başka birşey yok. Ergenekon’a zorla yerleştirmeye çalışıyorlar ama ben girmiyorum. Bilmiyorum ki Ergenekon’un ne olduğunu. Her tarladan bir tezek her köyden bir p..k gelmiş oluşmuş bir Ergenekon. Ne bileyim ben Ergenekon’’ şeklinde konuştu.
Küçük’ün sağ kolu Jitem kurucusu
Jandarma İstihbarat Dairesi bünyesinde 1987’de oluşturulan, varlığı uzun süre reddedilen JİTEM’in Veli Küçük ile birlikte iki kurucusundan biri olan Arif Doğan’ın Veli Küçük ile ilişkisi 1980’de başladı. Ancak Cem Ersever ile Küçük arasında meydana gelen fikir ayrılığı nedeniyle Doğan’ın Veli Küçük’ün tarafına geçtiği ve uzun yıllar JİTEM Bölge Komutanlığı yaptığı öğrenildi. Küçük’ün adeta sağ kolu konumunda olan Doğan’ın Sedat Peker ile de bağlantılı olduğu ortaya çıktı.
Doğan’ın Sedat Peker’e sürekli Reisim diye hitap ettiği belirlendi.”Star gazetesi)
Emekli Albay Doğan: JİTEM’in uygulacısıydım
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Doğan ifadesinde “Ergenekon’la alakam yok. 21 yıl dağlarda görev yaptım. JİTEM’in dağlarda uygulayıcısıydım” dedi. Doğan, Ümraniye’deki bombaların da Ersever’e ait olduğunu belirtti. Milliyet gazetesi) RO/Zilan Dersim

0 Yorum: