Kandil'de vurulan bir köy tamamen boşaltıldı

bombebaran
Yerel kaynaklar, Türk ordusuna ait altı savaş uçağının bugün saat 11.15'te Sidekan nahiyesine bağlı Kandil eteklerindeki Balekan vadisi, Lewce, İnzo ve Bokriskan köyleri ile Geliye Bedran'ı şiddetli bir şekilde bombaladığını bildirdi.
Köylülerin hedef olduğu saldırıda çok sayıda hayvanın telef olduğu belirtilirken, Bokriskan köyündeki su projesinin de yerle bir olduğu kaydedildi. Saldırıdan dolayı köy tamamen boşaltıldı ve hayvanları telef oldu. Köylülerin Çoman ve Ranya'ya taşındığı bildirildi. YNK kaynakları da köye yapılan saldırıyı doğruladı.
HPG kaynakları da Türk savaş uçaklarını sivil halkın bulunduğu alanları vurduğunu belirtirken, gerillanın saldırıda herhangi bir kaybı olmadığını bildirdi.
Türk ordusu son günlerde Güney Kürdistan'a yönelik çok sayıda hava saldırısı düzenledi. Hava saldırılarından dolayı Zap ve Haftanin bölgesinde orman yangınları çıktı.
27 Temmuz'da da Kandil alanında PJAK mevzilerine yönelik kapsamlı hava saldırısı gerçekleştirildi. 24 Temmuz günü Türk ordusuna ait savaş uçakları Zap bölgesinde Çemço, Saca ve Şamke köylerini kapsayan hava saldırısında bulundu.
Türk ordusu 19 Temmuz günü de 19.20 sıralarında Amediye kazasına bağlı Kanimasi nahiyesindeki Maye, Ormana ve Ura köylerine top atışları yaptı. Yine aynı gün 02.00 sıralarında Güney Kürdistan'a yönelik bombalama başladı ve saat 07.20'ye kadar sürdü.
18 Temmuz'da saat 12.30 sıralarında da Türk savaş uçakları Amediye kazasına bağlı Deraluk nahiyesindeki Nerwe, Rekane köylerini bombalamıştı.
KANDİL / ANF

0 Yorum: