İşte Ergenekon'un şok PKK operasyonu

perincekvelikucuk[1] Bugün/ Ergenekon'un kilit isimlerinden Veli Küçük'ün evinde bulunan "Etnik/Bölücü Operasyonların Tasfiyesi/Kürt Hareketi" başlıklı belge şok yarattı. "Panzehir" adlı planda örgütün, Öcalan'ın İmralı'da tutulmasından bile yararlanmaya kalktığı ortaya çıktı. Apo'nun mesajlarının "güvenilir kuryeler eliyle iletilmesinin sağlanması" üzerinde duruldu.

Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Tuğg.Veli Küçük' ün evrakları arasında ele geçirilen bir belge PKK ile Ergenekon terör örgütü arasındaki ilişkiyi bütün boyutlarıyla ortaya koydu.

Kürt hareketi analizi

'Panzehir' isimli plana göre 'Ayrılıkçı Kürt Hareketini' kontrol altında tutmak isteyen Ergenekoncular, PKK'nın lider kadrosunu tasfiye ederek yerlerine "iyi yetişmiş genç subayları monte etmeyi" planlamışlar. Veli Küçük'ün evinde bulunan 1 Mayıs 2000 tarihli "Etnik/bölücü Operasyonların Tasfiyesi / Kürt Hareketi" başlıklı belgede yer alan eylem planında örgütün yönetiminin nasıl ele geçirileceği anlatılıyor. Kürt hareketinin bütün boyutlarıyla analiz edildiği belgeye göre eylem planının satır başları şöyle: veli kucuk

Öcalan’ın mesajları kuryeyle iletilsin

Öcalan'ın İmralı'da tutulmasının mutlaka değerlendirilmesi gerektiğinin anlatıldığı planda; "Öcalan'ın PKK ve HADEP'e yönelik talimatlarının medya aracılığı ile kamuoyuna sıkça yansıyor oluşu, kamu vicdanında yaralar açması yanı sıra , dış dünya kamuoyunda da hala önemli bir gücün lideri konumunun korunmasına da olanak sağlamaktadır. Bu yüzden Öcalan'ın medya aracılığı ile mesaj iletmesine imkan verilmesi yerine, bu anlamdaki çalışmalarda Öcalan'ın yazılı mesajlarının güvenilir kuryeler aracılığı ile iletilmesinin sağlanması çok daha akılcı bir yöntem olacaktır" denildi.

Apo daha emekli olmadı

Veli Küçük'ün yakın çevresine 'Öcalan henüz emekli olmadı, daha yapacağı çok iş var dediği' öğrenilirken Panzehir belgesinde bu konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi: "Öcalan'ın tutukluluk sürecinden yararlanılması ve PKK Başkanlık Konseyi kadroları süratle tasfiye edilerek yerleri elde edilmelidir. Öcalan beyanlarında HADEP'in çalışmalarını yeterli bulmadığını ifade etmiştir.

Buradan yola çıkarak PKK Başkanlık Konseyi tasfiye edilerek yerlerine önereceği isimlerin görev alması sağlanabilir. Bu HADEP kadroları için de geçerlidir. Çünkü kendisini halen PKK'nın vazgeçilmez tek lideri olarak görmekte ve bu psikolojik duygu ve düşünceden kendisini kurtaramamaktadır. Özetle Öcalan henüz emekli olmamıştır, olmayı da düşünmemektedir."

PKK yönetimine genç subayları sokalım

"Abdullah Öcalan'ın yargı sürecinde gerçekleştirilecek olan bu operasyonun temel noktası; PKK yönetim kadrolarının başarısızlık nedeniyle tasfiye edilerek, yerlerine TSK mensuplarından seçilecek olan genç, donanımlı ve uygun subaylardan atanmasından ibarettir. Kontrol altına alınmış PKK örgütünün yanı sıra aynı uygulama HADEP kadroları içinde gerçekleştirilmelidir.

TBMM'ne Pentagon emrinde ve AB güç odaklarının desteğinde girecek olan PKK uzantısı HADEP'in yerine TSK eliyle girmiş bir HADEP' in milli egemenlik ve ulusal çıkarlar adına yarar vardır."

Finans ve medya organlarına denetim

'Panzehir' isimli belgenin eylem planı içerisinde yer alan yol haritasına göre PKK'nın finans ve medya kaynaklarının yönetimine de el konulacak. İşte belgedeki o bölüm: "Kürt hareketi, 15 yılı aşkın süredir çeşitli alanlarda desteklenerek finansal güç elde etmesi sağlanmıştır. PKK yönetimine yapılacak operasyonla hem örgüt hem de siyasi uzantısı HADEP ekonomik gücünü yitirecektir.

Çünkü ekonomik varlıkların hareketi ve finans kaynaklarının denetimi elde edilmiş olacaktır. Operasyon sonucu yayın organlarının denetim ve kontrolü ele geçirilmiş olacağından etnik ayrılıkçı Kürt hareketi, dünya kamuoyunda sesini duyurmaya çalışırken Pentagon talimatlarına uygun yayın politikası yürütemeyecektir"

‘ERGENEKONCULARLA GORÜŞTÜM’ DEMiŞTi

Abdullah Öcalan, Ergenekon operasyonuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Ergenekon örgütlenmesi içindeki isimlerle defalarca görüştüğünü iddia etmişti. Öcalan, görüştüğü isimlerden birisinin de tutuklandığını ileri sürerken, "Aslında bana bir şeyler söylemek istiyordu, biraz farklıydı. 2002'den sonra buraya gelmediler. Bunların arasında hegemonik bir savaş var" demişti.

Öcalan, "Bu Ergenekoncular, 30 yıldır ABD karşıtlığı yaptıklarını belirtiyorlar. Hayır, aslında ABD'ye hizmet ediyor. İlhan Selçuk, Doğu Perinçek, Veli Küçük Amerikancıdırlar" diye konuşmuştu. Öcalan, emekli orgeneraller Tolon ve Eruygur'un tutuklanmalarının ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de Rusya'ya kaçmasının manidar olduğunu ifade etmişti.

6 BiN SiLAH CEMiL BAYIK’A TESLiM EDiLDi

  Ergenekon adına PKK ve Kürt yöneticilerle görüşme işini halen Kanada'da yaşayan Tuncay Güney, yine operasyon kapsamında tutuklu bulunan İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek, Ferit İlsever ve Yalçın Küçük'ün yaptığı tespit edildi. Küçük'ün evinden çıkan belge ve bilgiler arasında bu görüşmelere ait fotoğraflar da elde edildi.

Öte yandan Güney 2001 yılında dönemin organize müdürü Adil Serdar Saçan'a verdiği ifadede Ergenekon adına Kuzey Irak'a 12 bin silah götürdüklerini, bu silahlardan 6 binini PKK Başkanlık Konseyi üyesi Cemil Bayık'a teslim ettiklerini iddia etmişti.

KRiTiK KOMUTANLAR TUTUKLU

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Öcalan'ı sorgulayan komutandı. Halen firarda olan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise dönemin Bursa Jandarma Garnizon Komutanı olarak İmralı'nın güvenliğinden sorumluydu.

Yine Ergenekon terör örgütü yöneticisi olmakla suçlanan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, o dönemde İmralı'dan da sorumlu olan 15. Kolordu Komutanı olarak görev yapmaktaydı. Ergenekon tutuklusu Emekli Orgeneral Şener Eruygur ise, o dönemde Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı'ydı. Adem Yavuz ARSLAN

0 Yorum: