Hizbülvahşet'in hamisi TSK ve Ergenekon : Hizbullahçılar PKK'ya karşı askeri birliklerde eğitildi

Hizbulvahşet hizbullah tsk ergenekon10 Rizgarî Online/Tuncay Güney'in 2001'de gözaltına alındığında Hizbullah ve JİTEM ilişkisine dair bilgiler verdiği de belirtildi. Yeni Şafak gazetesinin haberinde şunlara yer verildi; “Güney, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kendisine “Hizbullah o zaman yapılan hatalardan biriydi. Teoman Koman Paşa bunları başımıza bela etti” dediğini aktarıyor. Kanada'da yaşayan Ergenekon'un kilit ismi Tuncay Güney'in, 2001 yılında polise verdiği ifadede domuz bağı cinayetleriyle gündeme gelen Hizbullah'ın JİTEM tarafından kurulduğunu iddia ediyor.

Sorgulamayı yapan polis memurunun sorularını cevaplandıran Güney şu iddialarda bulundu:
“Hizbullah'ın normalde askerlerin kontrolü altında olduğunu biliyorum. Bunu bana ilk olarak, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek söyledi. Direk Veli Paşa'ya söyledim. Dedim ki 'Paşam böyle böyle.' 'Doğrudur' dedi. O zaman yapılan hatalardan biri olduğunu söyledi.”

hizbullah_kan_bayrak KÜÇÜK KARŞI ÇIKTI

“Veli Paşa bana bir keresinde, Hizbullahçılar için 'Teoman Koman Paşa (Eski Jandarma Genel Komutanı) bunları başımıza bela etti' dedi. Hizbullahçıların PKK'ya karşı askeri birliklerde eğitildiğini de kendisi söyledi. Veli Paşa, Teoman Koman Paşa'nın bunların askeri birliklerde eğitmesine karşı çıkıyordu. Veli Küçük, Hizbullah'ın askeri kışlalarda eğitilmesine muhalefet ediyordu. O, dışarıda başka bir statüde eğitilmesinden yanaydı.”

GAZETECİYİ VURDULAR

Hizbulvahşet hizbullah tsk ergenekon Güney, 1992'de cinayete kurban giden 2000'e Doğru dergisinin muhabiri Halit Güngen'in de Ergenekon tarafından 'Hizbullahçıların jandarma kışlasında eğitildiği' bilgisine ulaştığı için öldürüldüğündü iddia etti. Güney, şöyle dedi: “Muhabir Halit Güngen, Diyarbakır'daki kışlada eğitim yapıldığını keşfetmiş. Diyarbakır'da bunlar (Hizbullah) güçlüydü çünkü. JİTEM, kontra Hizbullah kamplarını ortaya çıkaran Güngen'i öldürdü. Güngen Doğu Perinçek'in adamıydı. Fotoğraflar Doğu Perinçek'e geliyor, yayınlanmadan çocuk öldürülüyor. Adnan Akfırat bana, 'Türk Gladiosu öldürdü, biz bunu biliyoruz ama tekrar ittifak yaptık' dedi. Kemalist sosyalist ittifakı derler buna. Aslında burada hep kullanılan Doğu Perinçek oldu.”

JİTEM ORGANİZE ETTİ

Hizbulvahşet hizbullah tsk ergenekon4 Sorgu sırasında Güney'e, “Hizbullah, JİTEM mi, Ergenekon mu “ şeklinde bir soru yöneltiliyor. Güney bu soruya, “Hizbullaah'ı JİTEM organize etti. Jandarmanın tesislerinde akşamları eğitim verdiği biliniyordu. Güneydoğu'da, Diyarbakır'da, Silopi'de. O bölgelerdeki jandarma kışlalarında eğitiliyorlardı” cevabını veriyor.

'OKKAN SUİKASTI İYİ İŞ'

Veli Küçük'ün Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan suikastının çok profesyonel bir iş olduğunu söylediğini anlatan Güney şunları söyledi:
“Gaffar Okkan öldürüldüğünde, biz Veli Paşa'nın İzmit'teki evindeydik. Birisiyle buluşmaya gidecektik. Veli Paşa,
'Bu Hizbullah işi değil, Hizbullah böyle yapamaz bunu. Bunda başka iş var. Kimse bunu böyle yapamaz, yani korumalardan kaçtın ya o kadar koruma var. Emniyet Müdürlüğü'ne yakın. Bu kadar büyük bir eylem ve güzel bir eylem. Eğer ki Hizbullah yapmışsa onu takdir etmek lazım. Bu örgüt eylemi değil' dedi.

Güney'in Velioğlu yaşıyor iddiası

domuz_bagi Tuncay Güne, Beykoz'daki bir villada 17 Ocak 2000'da Beykoz'da polisin bir villaya yaptığı 4.5 saatlik bir operasyonda ölü olarak ele geçirildiği bilinen Hizbullah'ın lideri Hüseyin Velioğlu ile ilgili açıklamaların da senaryodan ibaret olduğunu öne sürüyor. Güney'in Velioğlu ile ilgili iddiları şu şekilde: “Ben en son Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu meselesini kendisiyle konuştum. O ölen adamın Hüseyin Velioğlu olmadığını söyledi. Hizbullah'ı ve İrfan Çağrıcı'yı (Çetin Emeç cinayeti sanığı) Türkiye, İran ve İsrail'in ortak kullandığını söyledi.” Tuncay Güney'in ölmedi dediği Hüseyin Velioğlu ağabeyi tarafından teşhis edilmişti. Velioğlu, ölümünden 20 gün sonra Batman Bozoğulları Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

RO/Akt:Zilan Dersim

0 Yorum: