Yargısız infaz

 

İçişleri Bakanı ve İstanbul Emniyeti, Güngören saldırısının faillerini gizlemekle uğraşırken, tutuklanan 8 kişinin cezaevinde işkence gördüğünü açıklayan avukatlar, Bakanlığı ve basını sorumlu tuttu.turk_basini_gazete

AKP hükümeti hesap vermeli

KCK: AKP gerçek suçluları koruyup gizliyor

İşte gerçekler

Güngören patlamasının faili yakalanmadı!

Yavuz hırsız Ergenekoncu

'Ergenekon'un avukatı' Baykal'ın açıklamaları ve ITC saldırısı failleri gösteriyor

Amaç, Türk-Kürt Kavgası mı? Mehmet Altan

İsyan çağrısından sivil katliama

Kongra Gel Güngören'deki saldırıyı kınadı

PKK Güngören Saldırısını kınadı

Güngören'de arka arkaya iki patlama: 13 ölü
Kurban seçildiler
Tutuklanan 8 kişinin Güngören saldırısıyla hiçbir ilişkilerinin olmadığı 'kesin delillerle' ortaya konulmasına rağmen, kamuoyuna hesap vermeyen AKP hükümeti ve İstanbul Emniyeti kanıtsız iddialarında ısrar ediyor. Sanık avukatlarının dünkü açıklamaları da, tutuklananların kurban seçildiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Hedef gösterildiler
gungoren_Av. Hüseyin ÇalışçıAv. Hüseyin Çalışçı, İçişleri Bakanlığı'nın gerçek dışı açıklamaları ve basının yalan haberleriyle müvekkillerinin olayın failleriymiş gibi hedef gösterildiğini söyledi. Müvekkillerinin Metris Cezaevi'nde gardiyanların ve jandarmanın işkencesine maruz kaldığını açıklayan Çalışçı, suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
Hükümet hedef gösterdi
İstanbul Güngören'deki bombalı patlamayla ilgili tutuklanan 8 kişinin saldırıyla hiçbir ilişkilerinin olmadığı 'kesin ve güçlü delillerle' ortaya konulmasına rağmen AKP hükümeti ve İstanbul Emniyeti kamuoyuna hesap vermemekte ısrar ediyor. Sanık avukatlarının açıklaması, tutuklananların kurban seçildiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Avukatlar, müvekkillerinin cezaevinde işkenceye maruz kaldığını belirterek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
18 kişinin yaşamını yitirdiği, 154 kişinin de yaralandığı Güngören'deki bombalı saldırıyla ilgili tutuklanan 8 kişinin avukatlarından Hüseyin Çalışçı ve Mehmet Sani Kızılkaya, dün İstanbul İHD Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Sözlerine Güngören'deki saldırıyı kınayarak başlayan Av. Çalışçı, bazı gazetelerde müvekkili Hüseyin Türeli'nin saldırıdan 3 ay önce Kandil'den gelen bombacı olarak lanse edilmesine tepki gösterdi. Çalışçı, İçişleri Bakanlığı'nın gerçek dışı açıklamaları ve basının yalan haberleriyle müvekkillerinin olayın failleriymiş gibi hedef gösterildiğini söyledi.
Çırılçıplak soyularak dövüldüler İçişleri Bakanlığı ile bazı basın-yayın organlarında çıkan haberlerin ardından müvekkillerinin cezaevine girişte saldırıya uğradığına dikkat çeken Çalışçı, 'Müvekkiller tutuklandıktan sonra Metris Cezaevi'ne gönderilmişlerdir. Metris Cezaevi'ne götürüldüğünde önce çırılçıplak soyulmuşlardır. Daha sonra 15-20 kişilik jandarma ve gardiyan tarafından müvekkiller çıplak haldeyken coplarla, tekme ve yumruklarla saldırılmış ve feci şekilde darp edilmişlerdir. Şuan tek kişilik hücrelerde tutulmaktadırlar, kendilerine sürekli tehditler ve hakaretler edildiğini bize beyan etmişlerdir. Ayrıca yüzlerindeki darp izlerini görüp sormamız üzerine korkarak ve çekinerek bize anlatmış ve vücutlarında bulunan diğer darp izlerini de göstermişlerdir. Saldırının tekrarından çekinmektedirler' şeklinde konuştu.
Müvekkillerine yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Çalışçı, müvekkillerin adli tabipliğe sevki ve işkence izlerinin kaybolmadan tespiti ile faillerin tespit edilerek cezalandırılmasını talep ettiklerini söyledi. Avukatların açıklamasına basının yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. İSTANBUL / DİHA

0 Yorum: