Başkan Talabani Beyaz saray’da

PNA-Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Irak Hükümetinin, bazı bölge ülkeleriyle ilişkileri geliştirmekte olduğu açıklamasında bulundu.talabani

ABD Başkanı George W. Bush’la Beyaz Saray’da bir araya gelen Talabani, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Irak Hükümetinin, Türkiye, Mısır, Ürdün ve Kuveyt’le ilişkileri geliştirdiğini, İran ve Suriye ile de normalleştirmekte olduğunu belirtti.

Irak Hükümetinin bu yıl petrol ve seçim yasalarını geçireceğine inandığını da söyleyen Talabani, görüşmede Bush’u, Irak’ın terörizm ve iç savaş tehdidi oluşturan milislerle mücadelesi konusunda bilgilendirdiğini de kaydetti.

Talabani’yi Beyaz Saray’da ağırlayan Bush görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Irak Devlet Başkanı ile birçok konuyu ele aldıklarını, bunlar arasında Amerikan askeri varlığının 2008’den sonraki çerçevesini belirleyecek güvenlik anlaşmasının da yer aldığını ifade etmişti.talabani bush

Talabani de bu konuda Iraklıların, Amerikan Hükümetiyle bu konuda işbirliği yapmak yönünde irade gösterdiğini belirterek, "Bir an önce bu anlaşmayı imzalamak için çabalarımızı sürdürüyoruz" demişti. (ajanslar)

0 Yorum: