PNA-Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürt dilinin üniversitelerde, ilkokullarda ve günlük yaşamda resmi dil olmadığı sürece harcanan emeklerin boşa gideceğini açıklamasında bulundu.osman baydemir

Kürt Dili Geliştirme ve Araştırma Derneği (KÜRDİ-DER) Kürt Öğretmenleri Yetiştirme Projesi'nin devre bitimi nedeniyle sınavda başarılı olan öğrencilerine sertifikalarını vermek üzere Büyükşehir Belediyesi'nin terasında resepsiyon düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, KÜRDİ-DER Başkanı Mazhar Aktaş, DTP Yenişehir İlçe Başkanı Eşref Güler, TUHAD-DER Başkanı Mahmut Okan, TUHAD-FED Başkanı Mehmetşah Teke'in aralarında bulunduğu çok sayıda yetkili katıldı. Resepsiyondan önce kısa bir konuşma yapan Mazhar Aktaş, proje kapsamında 195 kişinin eğitim gördüğünü ve bu eğitimin özel olarak Kürt öğretmenleri yetiştirilmesi için geliştirildiğini söyledi. Amaçlarının Kürt dilinin korunup geliştirilmesi olduğunu belirten Aktaş, "Türkiye hala asimilasyon politikaları uyguluyor. Kürt halkı üzerinde asimilasyon politikaları yürütenler halktan bir gün özür dileyeceklerdir. Dil bir ulusun bir halkın varlığıdır, insanı var sayan dilidir" dedi. Konuşmanın ardından devre sürecinin adımları sinevizyon gösterimiyle sunuldu.

Projede başarılı olan 7 öğrenciye sertifikalarını veren Osman Baydemir'de Kürtçe yaptığı konuşmada, projede hocaların büyük emeği olduğunu belirtti. Baydemir, "Şu bir gerçek ki dilimiz üniversitelerde, ilkokullarda ve günlük yaşamda resmi dil olmadığı sürece harcanan emekler boşa gider" dedi.(ajanslar)

0 Yorum: