HPG'li Kaymaz'a kitlesel uğurlama

faris_kaymaz_amed_andok_cnz2 12:42-Bitlis'in Mutki kırsalında çıkan çatışmada 7 arkadaşıyla birlikte yaşamını yitirenHPG'li Faris Kaymaz (Andok Amed) Lice'de binlerce kişi tarafından toprağa verildi.
Mutki kırsalında 26 Ağustos'ta başlayan çatışmada yaşamını yitiren Diyarbakır'ın Lice İlçesi nüfusuna kayıtlı HPG'li Faris Kaymaz'ın (Andok Amed) cenazesi dün akşam saatlerinde toprağa verilmek üzere Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne getirildi. Cenazenin getirilmesiyle ilçe esnafının tümü kepenklerini kapattı. Kaymaz'ın cenazesi dini vecibelerin yerine getirilmesi için Yenişehir Mahalle Camisi'ne getirildi. Camide yıkanan Kaymaz'ın, kafa tasının ezildiği, vücudunun çeşitli yerlerinde yanık izleri olduğu görüldü. Kaymaz'ın cenazesinin yıkanması sırasında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ses bombası patlatıldı. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından Kaymaz'ın ailesi, aldıkları damatlık kıyafet ile birlikte cami avlusunda kına yakarak 'Ki zava, ki zava Amed Andok zava' diyerek zılgıtlar çekti.
faris_kaymaz_amed_andok_cnz1 Kaymaz'ın cenazesi Hasan Ağa Mezarlığı'na götürülmek üzere binlerce kişi tarafından camiden alındı. Kaymaz'ın mezarlığa götürülüşü sırasında sık sık, 'Amed Andok ölümsüzdür', 'Şehid namirin', 'Biji Serok Apo',PKK halktır halk burada' sloganları atıldı. Cenaze törenine aralarında Lice Belediye Başkanı Şeyhmus Bayhan, DTP Diyarbakır İl yöneticileri, DTP Kayapınar İlçe Başkanı Nasip Gültekin, DTP Lice İlçe Başkanı Niyazi Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Kaymaz'ın ablası Besiye Kaymaz, 'Kardeşim Kürdistan'ın damadı oldu. Güle güle Kürdistan'ın damadı' şeklinde ağıtlar yakarak bahçeden topladığı kır çiçeklerini cenaze ile birlikte toprağa verdi.
Defin işlemlerinin ardından yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşma yapan DTP Kayapınar İlçe Başkanı Nesip Gültekin, cenazenin ilk olmadığını herkesin bu ölümlerin nedenlerini bildiğini belirtti. hpgcenazevarol5 Gültekin, Kürtlerin ülkelerinde yaşamayı çok sevdiğini, yaşamak için canını verdiğini vurgulayarak, 'Erdoğan'a sesleniyorum, bu kanı durdur ya da artık bu ölümlerin tek sorumlusu sen olacaksın' dedi. Konuşmanın ardından kitle hep bir ağızdan marşlar okudu.
Kaymaz'ın cenaze töreninin ardından kitle sessiz bir şekilde dağılırken, cenazenin Lice'ye getirilişinden defin işlemine kadar özel harekat timlerinin ilçe merkezinde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. DİYARBAKIR (DİHA)

0 Yorum: