Kürdistan, Irak ve komşularının kirli planları kıskacında!

grafik_create_picture Rizgarî Online/Kürdistan Bölge Parlamentosu üyesi Edhem Barzani, Hewlêr ile Bağdat hükümetleri arasında şu an yaşanan krizin, Kürd ulusuna karşı uygulamaya konulan kirli bir planın parçası olduğunu söyledi. Barzani, komşu ülkelerin de bu planda yer aldığını belirtti.

Kürdistan Parlamentosu’ndaki Kürdistan Demokrat Partisi üyesi Edhem Barzani, lrak`ın Sesi ajansına verdiği özel demeçte, “lrak hükümeti, komşu ülkelerin kamuoyuna Kürtlerin halklarını tanıma yetkisinin olmadığını aktardığını herkesin bilmesi gerekiyor” dedi ve şuan yaşanan krizin de Kürt ulusuna yönelik olduğunu söyledi.

KTV`nin bildirdiğine göre Barzani, şu an lrak’ı yöneten ve ülkenin siyasi sürecinde yer alan Arapların çoğunluğu çökertilen Baas rejiminin ideolojik ve şövenist düşüncesinden kendilerini kurtaramadıklarını ifade etti.

Edhem Barzani, Kürtlerin gelecekte Xaneqin ve Kerkük’ü 4 ayrı seçim bölgesine ayıran lrak yerel seçimler yasasının 24. maddesi gibi sorunlara karşı hazırlıklı olması gerektiğini söylerken, Kürt ulusuna karşı geliştirilen kirli planda lrak’a komşu ülkelerin de parmağı olduğunu kayddetti.

RO/Ömer Kaçar

0 Yorum: