Kürtlerden Cem Özdemir'e kınama!

cem ozdemir Berlin-Brandenburg Kürt ve Kürt Dernekleri Birliği Sözcüsü İsmail Parmaksız da, Cem Özdemir'in Kürt karşıtlığı yaparak, ‘bir yerlere’ gelmeye çalıştığını iddia etti. Parmaksız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu bir hastalıktır. Türk siyaset geleneğinden gelen bir hastalık..."

ALİ GÜLER/YEKO ARDIL -ANF
BERLİN / Berlin'de faaliyet yürüten Kürt dernekleri düzenledikleri basın toplantısında Avrupa Parlamentosu Yeşiller milletvekili Cem Özdemir'e ortak tavır alarak, Özdemir'i Kürt karşıtlığı yaptığı için kınadı.
AP Yeşiller Grubu  Milletvekili Cem Özdemir'in girişimleri sonucunda Almanya'nın başkenti Berlin'de faaliyet yürüten Kürt Camisi’nin yerinden çıkarmasına tepkiler artıyor. Bugün bir basın toplantısı yapan Kürt dernekleri temsilcileri Cem Özdemir'in tavrını kınadılar.
Toplantıya katılan Selahaddin Eyyubi Camii'si yönetim Kurulu Üyesi Kadir Doğan, Berlin-Brandenburg Kürt ve Kürt Dernekleri Birliği Sözcüsü İsmail Parmaksız, Navenda Civaka Demokratik a Kurd  Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Pervin Kaplan, Berlin Kürt Cemaati Başkanı Rıza Baran,  Navenda Kurdî adına İbrahim Okuducu, yaptıkları konuşmada, Cem Özdemir'in Kürt karşıtlığı tutumundan vazgeçmesi çağrısında bulundular.
Toplantıda ilk olarak söz alan camii yönetim kurulu üyesi Kadir Doğan, kendilerine yönelik yapılan bu uygulamanın bilinçli olduğuna dikkat çekti. 17 yıldır bu binada faaliyet yürüttüklerini hatırlatan Doğan, "Şimdiye kadar herhangi bir komşumuzla bir sorunumuz yoktu. Ta ki 3 yıl öncesine kadar. 3 yıl önce Cem Özdemir buraya taşınınca sorunlar başladı. Cem Özdemir, gelir gelmez bize karşı bir kampanya başlattı. Ve bütün komşularımızı bize karşı kışkırttı" dedi.
Cem Özdemir'in bu tutumunu anlayamadıklarını söyleyen Doğan, " Zulüm altında bir halkız, Türkiye'den kaçıp buraya geldik. Burada da bu tür uygulamalarla karşılaşırsak daha nereye gideceğiz" diye konuştu.  
‘ÖZDEMİR ÖZÜR DİLESİN’
Berlin-Brandenburg Kürt ve Kürt Dernekleri Birliği Sözcüsü İsmail Parmaksız da, Cem Özdemir'in Kürt karşıtlığı yaparak, ‘bir yerlere’ gelmeye çalıştığını iddia etti. Parmaksız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu bir hastalıktır. Türk siyaset geleneğinden gelen bir hastalık, Avrupa'da yaşayan birçok Türk kökenli politikacıda da bu var. Bizim talebimiz bu hastalığından bir an önce kurtulmaları. Kürt karşıtlığı yaparak, bir yerlere varamazlar. Biz artık buna asla izin vermeyeceğiz."
Özdemir'in yaptığı iftira ve yalandan ibaret olduğunu vurgulayan Parmaksız," Cem Özdemir, Almanya'da bakan olmak istiyor. Bunun için burada yaşayan Türklerden ve Türkiye'den destek alması gerekiyor. Onun için Kürt karşıtlığı yapması şart. Temel sorun budur" dedi.
Parmaksız, Cem Özdemir Kürtlerden özür dilemeyene kadar demokratik mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
BARAN: ÖZDEMİR DOĞRU SÖYLEMİYOR
Navenda Civaka Demokratik a Kurd  Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Pervin Kaplan da, Cem Özdemir in kendi konumuna yakışmayan tutumlar içerisinde olduğunu belirterek, Kürtler olarak bunu bütün Alman ve özellikle  Birlik 90/YEŞİLLER partisine ve  kamuoyuna anlatacaklarını söyledi.
Berlin Kürt Cemaati Başkanı Rıza Baran ise Cem Özdemir'in "Kürt caminde bomba var" iddialarına ilişkin ise "Cem Özdemir'in söyledikleri bu iddialar doğru değil. Özdemir yanlış yapıyor" dedi.

0 Yorum: