Büyükanıt: Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır

Harp Akademileri Komutanlığının 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış töreninde konuşan Orgeneral Büyükanıt, "Daha önce pek çok defa çeşitli zeminlerde ifade etmiştim. Bugün tekrar etme ihtiyacını duyuyorum. Bilinen bir gerçektir; bir ülkedeki terör örgütünün dışarıdan destek almadıkça varlığını devam ettirmesi olanaksızdır. İlişki içinde bulunduğumuz dost ve müttefik birçok ülkeyi bugüne kadar bu konuda uyardık. Ancak üzüntü ile ifade edeyim. Hiçbir ülkeden destek görmedik. Uyardığımız tüm ülkeler, dolaylı veya dolaysız bir şekilde onlara desteğe devam ettiler. Terörle mücadelede sözler önemli değildir. Eylemler öne çıkar. Ün kazanmış sözümü tekrar edeyim; 'Terörle sözde değil, özde mücadele, hiçbir zaman gerçekleşmedi'. Bunları söylemek zorundayım. Bu sözlerimden alınan ülkeler varsa, bu onların sorunudur."

Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasını 53 yıldır büyük bir onurla taşıdığını ve tüm silahlı kuvvetler mensupları gibi al bayrak üzerine el basarak ettiği yeminle bu mesleğe başladığını dile getiren Orgeneral Büyükanıt, "Bu yemine asla ihanet etmedik ve etmeyeceğiz. Bu söz tüm silahlı kuvvetleri için geçerlidir. Ulu önder Atatürk'ün dediği gibi (Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır)" diye konuştu.

Orgeneral Büyükanıt, "Terör örgütüne terörist diyemeyen, terör örgütü mensuplarını 'kardeşlerimiz' diye tanımlayan, Türk Silahlı Kuvvetlerine 'bölücü' diyen bir zihniyetle karşı karşıya bulunmaktayız. Demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti bu sorunu hukuk içinde çözmek zorundadır. Çünkü yine bu kişilerden biri 'Biz PKK'ya terör örgütü diyemeyiz. Terör örgütü dersek biz sizleşiriz' diyor. Biz sizleşiriz... Buna hukuk içerisinde mutlaka çözüm bulunması gerekir. Çünkü on binlerce Mehmetçiğimiz dağlarda terörle mücadele ederken ülkenin başkentinde bu tarz konuşmaların olması çok hazindir ve tedbir alınması gerekir"

0 Yorum: