Göstermelik Kürdçe kanala istihbaratçı sorumlu!

ajan (1) Rizgarî Online/“TC İstihbarat yayıncılık” gururla takdim eder: Türk hükümeti göstermelik Kürdçe yayına bir ilke daha imza atarak istihbaratçıyı sorumlu yaptı. TRT’nin Kürdçe yayın yapacak kanalını oluşturacak koordinatör, Dışişleri Bakanlığı’ndan alındı. Bu göreve atanan Sinan İlhan, yurtdışında birçok kritik noktada istihbarat görevleri üstlenmiş, Kürdçe ve İbranice de dahil 5 dili çok iyi bilen bir bürokrat. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre Sinan İlhan, tanınmış Kürd aydın, siyasetçi ve bürokratlarla görüşmeler yapıyor, kanalın ekran yüzlerini, ekibini, yayın politikalarını oluşturuyor. 

Kürdçe yayınlar koordinatörlüğüne, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın, "uzman idari personeli"nden Sinan İlhan getirildi. Yurtdışında birçok kritik noktada istihbarat alanında görev yapan İlhan, bu görevden önce Irak Özel Temsilciliği’nin istihbarat masasında çalışıyordu. 1961 yılında Urfa’da doğan İlhan, 1987 yılında yani 26 yaşındayken Türk Dışişleri Bakanlığı’na aday idari memur olarak girdi. Bursa Erkek Lisesi ve Atatürk Üniversitesi DTCF Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu İlhan, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İslam ve sanat tarihi üzerine doktora yaptı.

İstihbarattan sorumluydu Türk Dışişleri’ne girdikten sonra istihbarat dairesinde çalışmaya başlayan İlhan, 1989 yılında yine istihbarattan sorumlu olarak Suudi Arabistan’ın Cidde Başkonsolosluğu’na idari ataşe olarak atandı. 1994 yılında merkeze dönen İlhan, burada zırhlı araç alım ve diğer zırhlı birimlerden sorumlu olarak İdari ve Mali İşler Dairesi’nde (İMAD) çalıştı. 1996’da bu kez Tel Aviv’e idari ataşe olarak gönderilen İlhan, 2000 yılında merkeze döndü ve İMAD’ta hizmet verdi. 2002’de Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de idari ataşe olan İlhan, burada kısa süre kaldıktan sonra Ankara`ya geri geldi. Önce istihbarat biriminde çalışan İlhan, daha sonra Irak Özel Temsilciliği’nde istihbarattan sorumlu oldu. RO/Ömer Kaçar

0 Yorum: