IRKCI CiNAYET Mi ? “Esra intihar etmedi, öldürüldü!”

5833912 Ankara'da intihar ettiği iddia edilen ve cenazesi Yüksekova'da toprağa verilen Esra Daren'in ailesi kızlarının vücudunda darp izleri olduğunu belirterek, suç duyurusunda bulundu. Aile olayın intihar olmadığını, dolayısıyla savcılıktan tekrar otopsi yapılmasını istedi.
2002 yılında Yüksekova Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru V. Daren ile evlenerek Ankara'ya yerleşen 1988 doğumlu Esra (20) 16 Haziran'da Ankara'daki evinde intihar ettiği iddia edilerek cenazesi ailesine teslim edildi. Yüksekova'da toprağa verilen Daren'in ailesi kızlarının intihar etmediğini eşi tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Daren'in otopsi işlemlerinin yeniden yapılması için Yüksekova Savcılığı'na başvuran aile, polis memuru V. Daren hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

Sürekli Kürtlere hakaret eden Polis!..
nurheyatoztekin İddiaya göre Esra Daren 2002 yılında, polis memuru V. Daren ile evlendi. Evlendikten sonra eşi tarafından 'Kürtlerle ilişkisinin keseceksin' denilerek, evden çıkması engellendi. Ailesiyle görüşmesi de yasaklanan Daren, evliliğinin üçüncü ayında evi terk etti, ancak ncak ailesi tarafından ikna edilerek tekrar eşinin yanına gönderildi. Bunun üzerine V. Daren tayınını isteyerek, Ankara'ya yerleşti. Esra Daren ile eşi arasında Ankara'da da devam eden tartışmalar, Yüksekova'da Newroz kutlamaları sonrasında V. Daren'in Kürtlere hakaret etmesiyle daha da arttı. Yaşanan tartışmalardan sonra eve hapsedilen Esra Daren'in, ailesiyle dahi görüşmesine izin verilmedi. Bu tartışmaların ardından geçtiğimiz hafta Esra Daren'in cenazesi ailesine intihar etti denilerek verildi. Ancak aile kızlarının öldürüldüğünü düşünüyor. Kızının intihar ettiğine inanmadığını ve son zamanlarda kızının eve hapsedilmesinden dolayı kızıyla görüşemediğini söyleyen Daren'in annesi Nurhayat Öztekin, 'Kızımın evlendikten sonra eşi sürekli Kürtlere hakaret ediyordu. Bundan dolayı evliliğinin üçüncü ayında evi terk etti. Sonra tekrar ikna ederek gönderdik. Ancak bizi aradığında sürekli 'eşim bana hakaret ediyor. Televizyonda Yüksekova ile ilgili haber çıktığı zaman küfür ediyor' diyordu. Son zamanlarda artık görüşemiyordum. Kızımı eve hapsetmişti. Ben intihar ettiğini düşünmüyorum. Kesinlikle eşi öldürdü. Bu olayın peşini bırakmayacağız' dedi. Daren'in ölümünün intihar değil, cinayet olduğunu söyleyen n amcası Naif Öztekin ise, 'Ben Esra'nın cenazesini almak için Ankara'ya gittim. V. Daren'in çalıştığı Hasköy Karakolu'nda baş komiserle konuştuk. Komiser bize olayı anlattı. Sonra olay sırasında eve giden polislerle konuştuk, onlar da farklı anlattılar. Yani bilgileri kesinlikle birbirini tutmuyor. Bu olay kapatılmaya çalışılıyor. Bize otopsi raporu dahi verilmedi. Burada açık bir cinayet vardır' diye konuştu. Daren'in cenazesini yıkayan teyzesi Nurcan Uray ise, Daren'in gözlerinde, bacaklarında, ayak topuğunda ve kollarında darp izleri olduğunu söyledi. Uray, başta kadın kurumları olmak üzere, yetkilileri konu hakkında duyarlı olmaya çağırdı.

1 Yorum:

Objektif said...

Tek bir kişinin yaptığı bir hatayı tamamen bir ırka mal edemezsiniz. Türklerin hepsi kürtlere karşı böyle bir yaklaşımda değil. bu olayda Esra'nın aile yapısıda önemli kişisel nedenlerde olabilir, bu konuda ırkçılık abartılmamış mı ? tek bir insan kişisel yada ırkçılık olarak bi hata yaptıysa bütün türklerin kürtlere karşı böyle olduğunu göstermez.