Karayılan: Ankara ve Tahran yeni saldırılar planlıyor

murat_karayilan2_300

Koma Civaken Kurdistan (KCK) Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Türkiye, İran ve Suriye'nin Kürtlere karşı düşmanca bir ittifak kurduğunu belirterek, Ankara ve Tahran'ın yeni saldırılar düzenleyebileceğini kaydetti. Karayılan, İran'a karşı bir savaş ilan etmediklerini ifade ederken, saldırılara hedef olan PJAK'ın da kendini savunmak zorunda kaldığını söyledi. turk-iran-bayragi


Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Murat Karayılan, 'Türkiye'nin saldırgan politikasının durdurmasını ve sorunları çözmek için demokratik görüşmelerde bulunmasını umuyoruz' dedi. Türkiye'nin Kürt sorununu çözmediği sürece demokratik ve istikrarlı bir ülke olamayacağının altını çizen Karayılan, Suriye, Türkiye ve İran'ın PKK ve PJAK'a karşı ittifak kurduğunu kaydetti.
          İran'a karşı değiliz
'İran, Türkiye ve Suriye arasında Kürt düşmanı bir ittifak biçimlendi' diyen Karayılan, her üç ülkenin Suriye, İran ve Türkiye'de bir Kürdistan kurulmasını engellemeye çalıştığını ifade etti. Karayılan, Tahran ve Ankara'nın gerillalara karşı yeni saldırılar planladığını dile getirdi.
Karayılan, 'Biz İran'a karşı değiliz. İran'a karşı savaş ilan etmedik. İran'da bir Kürt partisi PJAK var ve bu parti İran'ın hedefindedir. Kendisini savunmak zorundadır' şeklinde konuştu. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin Washington ile ilişkilerini kullanarak sorunun çözümüne yardımcı olabileceğini söyleyen Karayılan, 'Biz Kürt sorununun barışçıl bir şekilde, demokratik bir ortamda tartışmalarla çözmek istiyoruz. Barzani ve Talabani bu sorunda rol oynayabilir ve sorunun çözümü için bir program oluşturabilirler' dedi.
           Barzani ve Talabani rol alabilir
Karayılan, Barzani ve Talabani'ye çağrıda bulunarak 'ABD ile ilişkileri şimdi daha iyi ve eğer bir rol almak istiyorlarsa, bunu yapabilirler ve iyi sonuçlar alabilirler. Ama onlar tarafından herhangi bir teşebbüs görmüyoruz ve Kürdistan'a karşı politika devam ediyor' diye konuştu.SÜLEYMANİYE - ANF

0 Yorum: