ALUSİ, İRAN VE TÜRKİYE’NİN KÜRDİSTAN BÖLGESİNE YÖNELİK SALDIRILARININ DURDURULMASINI İSTEDİ

bombebarana_tirk PNA-Federal Irak’ta Halk Partisi Başkanı Misal Alusi, İran ve Türkiye’nin Irak’a karşı gizli bir savaş yürüttüğünü belirterek, Irak topraklarına yapılan saldırıların zararlarının giderilmesini istedi.

Türkiye ve İran’ın Kürdistan Bölge sınırlarına yönelik saldırılarını görüşmek üzere parlamenter Sefiye Suheyl ile bir araya gelen Misal Alusi düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye tarafından sivil halka yönelik ihlaller yapıldı. Irak’ın bunlara geçit vermemesi gerekiyor ve özellikle mayınlı bölgeler, misket bombaları ve yasal silahlara karşı tedbirleri alması gerekiyor” dedi. Alusi, Türkiye ve İran’ın Irak’a karşı gizli bir savaş yürüttüğü tepkisinde bulundu.

Alusi Irak hükümetinden Türkiye’nin saldırılarının durdurulması için Birleşmiş Milletlere çağrıda bulunmasını istedi. İçerde ve dışarıdaki insan hakları kuruluşlarına da seslenen parlamenter Alusi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurarak Türkiye ve İran’ın saldırıları sonucu yaşanan zararların temininin sağlanmasını istedi.iran bomb kurdistan pjak

İran ve Türkiye saldırılarının durması için girişimde bulunulması çağrısını yapan parlamenter Sefiye Suyheyle ise Türkiye’nin Kürdistan Bölgesindeki askeri üslerinin de kaldırılmasını talep etti. Suheyle Irak hükümetinin İran ve Türkiye saldırıları karşısındaki sessizliğini de eleştirdi.

0 Yorum: