DTP’de Türk uzlaşması

dtp

Vatan- DTP’de Nurettin Demirtaş’ın gözaltına alınmasıyla başlayan genel başkanlık tartışmalarında son noktaya gelindi. Ahmet Türk, parti hakkında Anayasa Mahkemesi’nde devam eden kapatma davası ve parti içi muhalefet nedeniyle genel başkanlık konusunda kararsız bir tutum izliyordu. Türk, Anayasa Mahkemesi’nin davayı Eylül’e ertelemesiyle rahatladı.

Bu süreçte, partinin etkin isimlerinden Sırrı Sakık, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Grup Başkan Vekilleri Selahattin Demirtaş ve Fatma Kurtulan da Türk’ün aday olması konusunda ısrarcı bir tutum izledi.ahmet turk

Şahinlerden destek

Partinin “şahin” kanadı ise “Kürt sorununun çözümüne” yönelik politikalarda takınacağı “liberal” tutum, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yerel yönetimlerin başına gelecek isimleri belirleyecek olması gibi nedenlerden dolayı Türk’ün genel başkanlığına karşı çıkıyordu.

Ancak, Öcalan ve PKK da Türk’ün adaylığını desteklediği iddia ediliyor. Bu desteğin arkasında da “şahin” kanadından bir ismin genel başkan olması durumunda DTP’nin PKK’nın siyasetine alternatif oluşumların ve görüşlerin ortaya çıkmasının engellenmesi olduğu belirtiliyor.

Türk’ün, genel başkan adaylığı 12-13 Temmuz tarihlerinde genel başkan adayı ile Parti Meclisi üyelerini kesinleştirmek için Diyarbakır’da toplanacak Kongre Hazırlık Konferansı’nda bir kez daha tartışılacak.

AHMET TÜRK KORKUTTU

DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk önceki akşam saatlerinde kolundaki ağrının göğsüne yayılmasıyla milletvekili arkadaşları tarafından Güven Hastanesi’ne götürüldü. Acil Servis’te ilk tetkikleri yapılan Türk, geceyi müşehade altında geçirdi. Türk’ün tetkikleri dün öğle saatlerine kadar sürdü. Türk, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Cem Özdemir ile daha önceden planlı randevusu nedeniyle hastaneden ayrıldı...

0 Yorum: