Erdoğan Kürtçe öğrensin

Erdoğan Kürtçe öğrensin-Dr.İ.Turanlı Posted on Perşembe, 03. Nisan 2008 Topic: Güncel Bir başbakanın hiç bir yabancı dil bilmemesi büyük bir talihsizlik,hem kendisi,hemde Türkiye için.Buna rağmen Kürtçe konuşmağı öğrenmesi Türkiyenin bölünmesini önlemek bakımından en kuvvetli önleyici tedbir olur.Türk-Kürt birlikte yaşamına büyük katkısı olur.

Başbakan Tayyip Erdoğan KÜRTÇE  öğrensin

Dr.İsmet Turanlı    

Bir başbakanın hiç bir yabancı dil bilmemesi büyük bir talihsizlik, hem kendisi, hemde Türkiye için. Buna rağmen Kürtçe konuşmağı öğrenmesi Türkiye'nin bölünmesini önlemek bakımından en kuvvetli önleyici tedbir olur. Türk-Kürt birlikte yaşamına büyük katkısı olur.

Dünyanın neresinde iki lisanlı devlet var diyor İsveç' te. Ya başbakanın dünyadan haberi yok, yahutta vatandaşların dünyadan haberleri olmadığını zannediyor.

KIBRIS’ta iki lisan yokmu? Hatta iki devletten müteşekkil konfedarasyon istiyor.

İSVİÇRE’de dört resmi lisan olduğunu hiç duymadı mı?

BELÇİKA’da iki resmi lisan olduğunu duymadı mı?

KANADA’da İngilizce ve Fransızca konuşulduğunu duymadı mı?

IRAK’ta Kürtçe ve Arapça resmi lisandır.

LUXENBURG’ta 3 lisan mevcuttur. Resmi 3 lisan eğitimdedir.

ALMANYA’da okullarda Türkçe öğretilmiyor mu?

İSVEÇ’te Türkçe ve Kürtçe öğretilmiyor mu?

Ben akrabalarımla , hastalarımla rahat Kürtçe konuşamadığım için utanıyorum. Çünkü Türkiyede Kürtçe eğitim yok.Konuşarak öğrensinler diyorlar. Eğer bir lisan sırf konuşarak öğreniliyorsa Türk Edebiyatı, Grameri ,senelerce , hatta liselerde Türkçe neden öğretiliyor? Türkçe öğrenimi çok zor da ondan mı?Yoksa Türklük üstün bir IRK MI?. Zamanın adliye vekili Esat BOZKURT’a göre Türk olmayanlar Türkiye'de ancak hizmetçi olabilirler, köle olabilirler. Dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikatı böyle bilsinler. Erdoğanda İsveç'te böyle mi demek istedi?HÜRRİYET gazetesi en üst köşesinde , senelerdenberi , nedamet duymadan ‚ ‚TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR ‚ diyor. Kürtler ve Diğer gayri müslimler de diyorki HAYIR !!! Türkiye hepimizindir.!!!!!!!!!Türkiyede doğupbüyüyen, Türkiye'yi vatan bilen, kalbi Türkiye için atan herkesindir. Damarlarında Türkler gibi ASİL kann taşımayanların da vatanıdır.TÜRBAN yüzünden yargılanır da siyasetten uzaklaştırılmak isteyenler bilsinler ki Türkiye de İNÖNÜ’de, DEMİREL’de, ECEVİT’TE defalarca ,tekrar, tekrar başbakanlığa oturmuşlardır. Batıda pek benzerleri yok. Belki, bize benzedikleri için İtalya'da olağandır. Onun için Erdoğan merak etmesin bu tarz HACİYATMAZLIK Türkiye'ye has bir olgudur. Sebebi de haksız yere o makamdan indirilmeleridir. Sizinle sandıkta başa çıkamadılar,askeri muhtıralarla frenleyemediler,hapsede attılar,şimdi gene yargıyı vasıta yapıyorlar.Bana kalırsa Türban günahınız sayılmaz.F akat Kürtçe eğitim olamaz deyişiniz en büyük GÜNAHINIZDIR: Onun için benim tavsiyem acilen Kürtçe öğrenmeğe bakın. Kürdistan'a yapacağınız milyarlarca yatırımdan daha efektif olursunuz.dr_ismetturanli@mynet.com

0 Yorum: