Başkan Barzani'ye, Türk genelkurmayından tepki

Masud-barzani Rizgarî Online/Türk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Federe Kürdistan yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin sözlerine tepki gösterdi: ''Eğer PKK terörist örgüt değilse, dünyada terörist örgüt yok.'' Büyükanıt, Türk Taarruz-Taktik/Keşif helikopteri (ATAK) projesi sözleşmesinin resmen yürürlüğe girmesi nedeniyle düzenlenen kokteylde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Büyükanıt, Barzani'nin İtalyan gazetelerine verdiği demeçte yer alan "PKK terör örgütüdür diyemem" sözlerinin hatırlatılması üzerine, bu konuda değerlendirmelerini çok açıkladığını ve hepsinin bilindiğini kaydetti.

CNNTürk`ün kaydettiğine göre Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindekiimagesCA2SS5QC yetkililerle temas kurmasına yönelik sorular üzerine de Orgeneral Büyükanıt, "O benim alanım değil. Asker olarak bakıyorum. Terörle mücadele eden bir kurumun başındayım. Terörle mücadele kapsamında bakıyorum. Bizim şehit verdiğimiz, can ve mal kaybı verdiğimiz bir mücadelede PKK'ya terör örgütü dememenin ne anlama geldiğini siz değerlendirin. O terör örgütü değilse başka terör örgütü yok dünyada. Gelmiş geçmiş en kanlı terör örgütü" dedi.
Erdoğan'ın Irak'a yapacağı ziyaretin ilişkilere nasıl yansıyacağına ilişkin soru üzerine Orgeneral Büyükanıt, bu ziyaretin ilişkilere olumlu yansıyacağını ifade etti.buyukanit%20pkk
Türk Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, "Biz de asker olarak Irak merkezi hükümetiyle temas ediyoruz. Onlar geliyor, biz gidiyoruz. Merkezi hükümetle işbirliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bütün komşularımızla işbirliğini geliştirmeye çalışıyoruz. Irak bizim komşumuz. Coğrafyamızı değiştiremeyeceğimize göre sonsuza kadar onlarla yaşayacağız. İlişki içinde olmak şart" diye konuştu.

0 Yorum: