Türk Genelkurmayında şok! - Altan : “Haber kaynaklarımız Genelkurmay'ın içinden”

tsk saskin Rizgarî Online/Türk Genelkurmay Başkanlığı yayınlanan gizli belge ile ilgili “alarma” geçti. Yapılan bu soruşturma belgenin doğruluğunu teyit etmiş oldu. Türk Genelkurmay Askeri Mahkemesi Başsavcılığı, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden (GATA) sızdırılan belgelerle ilgili soruşturma başlattı. Vatan gazetesi ve bazı ajansların bildirdiğine göre dün bazı basın yayın organlarına Türk Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun’un sağlık raporunu kimlerin sızdırdığını “tespit etmek” için başlattığı soruşturma devam ediyor.

tsk turk genelkurmay baskanligi Askeri Savcılığın soruşturma evresinde, GATA Endokrinoloji bölümünde görev yapan tüm personelin ifadesini aldığı öğrenildi. Askeri savcılığın yaptığı incelemede, tüm askeri personelin sağlık bilgilerinin sızıp sızmadığını da incelediği belirtildi.

Yapılan incelemede, kamuoyuna sızdırılan belgeler arasında, hastalara yapmaları tavsiye edilen hareketlerin olduğu çizelgelerin de yer aldığı kaydedildi.

Ahmet Altan Türk Genelkurmay yöneticilerine açıktan meydan okudu ve ekledi: “Haber kaynaklarımız, dün de söylediğimiz gibi, Genelkurmay'ın içinden. Hukuksuzluğu durdurmak isteyen birileri.” Taraf Gazetesi yazarı Ahmet Altan, Osman Paksüt- İlker Başbuğ'un gizli buluşmasıyla ilgili kendilerine bilgi veren 'o kaynağı' açıkladı. Ahmet Altan bugünkü 'Ne açıklama ama' başlıklı yazısında kaynağı ile ilgili şunları yazdı:

Haber kaynaklarımız, dün de söylediğimiz gibi, Genelkurmay'ın içinden. Sanıyorum sadece bu gerçek bile tek başına "mesaj" içeriyor bu tür "buluşmalar" meraklı olanlara. Bu işlerden hoşlanmayan birileri var devletin içinde Hukuksuzluğu durdurmak isteyen birileri. Hukuk dışına çıkılmasının devleti ne hale getirdiğini gören ve buranın gerçek bir hukuk devleti olmak isteyen birileri. Ve, kararlı gözüküyorlar. RO/Ömer Kaçar

0 Yorum: