TSK'den sevkiyat, İran'dan top atışı

KURDISTAN

TSK, son günlerde yoğun bir şekilde sınır bölgesine asker ve malzeme sevkiyatı yapmaya başladı. Tank ve zırhlı araçlar, aşırı güvenlik önlemleri altında özellikle Hakkari, Şırnak ve Mardin hattına kaydırılıyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır bölgelerine tank ve zırhlı araç sevkiyatı devam ediyor. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden, Şemdinli ilçesine dün tank sevkiyatı yapıldı. Yüksekova 21. Sınır Taktik Tümen Komutanlığı'ndan çıkan  turk-iran-bayragi10 adet tank, Şemdinli'ye sevk edildi. Sevkiyat sırasında frekans bozucu Jammer tipi askeri araçlar konvoya eşlik etti. Sevkiyatın yapıldığı güzergahta yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Ayrıca önceki gece saat 23.00 sıralarında 30 araçtan oluşan komando birliğinin de Dağlıca (Oramar) bölgesine sevk edildiği öğrenildi. Öte yandan demiryolu ile Mardin'in Nusaybin ilçesine getirilen tank ve tırhlı araçlar da, buradan askeri TIR'lara yüklenerek İpek Yolu üzerinden Cizre ilçesine gönderildi. Askeri sevkiyatın yapıldığı saatlerde İpek Yolu üzerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, zırhlı araçların ise Şırnak bölgesinde yapılacak operasyonlar için takviye olarak getirildiği bildirildi.
Operasyonlar sürüyor
Şırnak'ın Gabar Dağı ile Bestler Dereler bölgesinde HPG'ye karşı başlatılan hava destekli operasyonlar ise sürüyor. Alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından HPG'ye karşı Gabar Dağı bölgesinde önceki gün akşam saatlerinde operasyon başlatıldı.
tanksevkiyattskBölgeye çok sayıda özel harekat timi gönderildi. Bestler Dereler bölgesinde sürdürülen operasyonun kapsamının genişletildiği, operasyona geçici köy korucularının da katıldığı belirtildi. Operasyonlarda helikopterlerin de kullanıldığı bildirildi. ANF'ye açıklamada bulunan HPG ise, geçen günlerde Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki Kışla'ya yönelik düzenlenen eylemde 2 askerin yaşamını yitirdiğini, 3 askerin de yaralandığını açıkladı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde polis lojmanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırının da Newroz kutlamalarında Cüneyt Ertuş adlı çocuğun kolununun kırılması olayına cevap olduğu bildirildi. Dersim-Erzincan karayolunda da HPG'lilerin yol kontrolü yaptığı belirtildi.
İran yine köyleri bombaladı
İran topçu birlikleri dün sabaha karşı Güney Kürdistan'ın sınıra yakın köylerine yine topçu saldırısı düzenledi. Yerel kaynakların bildirdiğinine göre Jarawe ve Sengeser'e bağlı bölge ve köyler saat 03.30 sıralarında İran topçu saldırısına maruz kaldı. Bombalanan alanların Dolekoko, Kengicoxinke, Kengisileman, Jarawe'ye bağlı Renge ve Maradu köyler ile Sengeser'e bağlı Qelatuke olduğu kaydedildi. Bombardıman sonucu can veya mal kaybının olup olmadığı konusunda bir bilgi edinilemedi. İran, son 2 aydır yoğun bir şekilde Güney Kürdistan sınır bölgesindeki yayla ve köylerine top ve füze saldırısı düzenliyor. Türk ordusuyla koordineli bir şekilde düzenlenen saldırılar sonucunda köylülere ait çok sayıda hayvan telef olurken ekin ve bahçelerde de ağır maddi hasarlar meydana geldi. Saldırılar sonucu 300 üzerinde aile turk iran bomb kurdistanköylerini terk etmek zorunda kaldı.

 
Uludere'ye tayini çıkan teğmen intihar etti
Mersin'in Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Teğmen Murat Tan, tayini Uludere'ye çıktığı için intihar etti. Teğmen Tan'ın intiharıyla birlikte son altı ayda intihar ve şüpheli şekilde ölen asker sayısı 28'e yükseldi. Alınan bilgilere göre, olay önceki gün saat 16.00 sıralarında Mersin Merkez Mahallesi Erdemoğlu Bulvarı Ofroz Sitesi'nde meydana geldi. 24 yaşındaki Teğmen Murat Tan, tabancasıyla başına bir el ateş etti. Silah sesini duyan komşularının ihbarı üzerine eve gelen polis, Tan'ın cesedini buldu. Cumhuriyet Savcısı ve polisin yaptığı incelemenin ardından Tan'ın cenazesi, otopsi için Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Teğmen Murat Tan'ın, kısa süre önce Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Ballı Taburu'na tayininin çıktığı belirtildi. Bu arada Ankara'nın Elmadağ ilçesinde Ömer Faruk Demir adlı askerin kaza kurşunuyla yaşamını yitirdiği açıklandı. Yaşamını yitiren 21 yaşındaki Demir Maraş, Göksun ilçesine bağlı Bozhüyük beldesinde dün toprağa verildi. DİYARBAKIR

0 Yorum: