Hakkari'de askerler 2 köylüyü öldürdü!

askerler_iki_koylu_oldurdu hakkari Hakkari merkeze bağlı Marinus (Kavaklı) ve Kutose köyleri arasında koyunlarını otlatan Mehmet Öztünç ve Tekin Ediş adlı köylüler askerler tarafından 'dur' ihtarına uymadıkları gerekçesiyle ateş edilerek öldürüldü.
Edinilen bilgilere göre Marinus (Kavakli) ve Kutose köyleri arasında bulunan arazide koyunlarını otlatan Mehmet Öztunç (38), Tekîn Ediş (35) adlı köylüler 3 temmuz akşamı Üzümcü (Dizê) Karakolu askerleri tarafından 'Dur' ihtarına uymadıkları gerekçesiyle ateş edildi. Öztünç ile Ediş olay yerinde hayatlarını kaybetti.
Vuruldukları yerde 2 gün bekletilen Ediş ve Öztunç'un, cesetleri dün askerler tarafından karakola, ardından da ambulansla Van Devlet Hastanesi morguna getirildi. Aileler, Ediş ve Öztunç'un ölümünden dün akşam haberdar edildiklerini söyledi.
Olay üzerine, DTP PM üyeleri Alaattin Ege, Pero Dündar, DTP Van İl Başkan Vekili Selim Ertaş, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ve birçok kişi hastaneye geldi. Otopsi işlemlerinin ardından Öztunç Van'ın Yeni Mahalle Mezarlığı'nda, Ediş ise Hakkari'de toprağa verilecek. ANF
Hakkari'de öldürülen köylüler 'terörist' ilan edildi

0 Yorum: