Kürdistan Dünya Dördüncüsü! “Viva Dünya Kupası Padania’’nın”

 

1[1]_1

Rizgarî Online/ 7-13 Temmuz 2008 tarihleri arasında, son turnuvanın galibi Sapmi halkının ev sahipliginde İsveç’in Gallivare bölgesinde yapılan II.Viva Dünya Kupası turnuvası sona erdi. Turnuvanın finalini Padania ile Süryani takımı oynadı. Final maçında Süryani takımını 2-0 yenen Padania (İtalya) takımı Viva Dünya Kupası 2008’in şampiyonu olarak Nelson Mandela ödülünün sahibi oldu.
Turnuvanın iddialı ekiplerinden Kurdistan takımı ise, turnuvanın son günü üçüncülük için yarıştı. Ancak ev sahibi Sapmi ekibine 3-1 yenilen Kurdistan takımı turnuvayı dördüncü olarak bitirebildi.

Viva_08_EndSkor

 

Turnuvaya iddialı başlayan Kurdistan ekibi, ilk maçında Sapmi ekibi ile 2-2 berabere kaldı. Aynı zamanda açılış maçı niteliginde olan bu maç, gece yarısı ay ışıgı altında yapıldı. İlk gol Kurdistan ekibinden geldi. Bu hem turnuvanın ilk golüydü hem de Kurdistan takımının uluslararası nitelikteki bir maçta attıgı ilk goldü. Bu bakımdan da Kurdistan takımı için tarihi nitelikteydi. İkinci maçını Provence ekibi ile yapan Kurdistan takımı, maçtan 3-0 galip ayrıldı. Bu galibiyette Kurdistan takımı için tarihi nitelikteydi.

Sampion_Padania

Zira, Kurdistan takımı ilk kez uluslararası nitelikteki bir maçta galibiyetin keyfıni yaşıyordu. Ancak, üçüncü maçını turnuvanın galibi Padania ile oynayan Kurdistan ekibi, maçtan 2-1 yenik ayrıldı. Bu da Kurdistan için tarihi nitelikteydi, zira ilk uluslararası yenilgisiydi. Daha sonraki maçında Süryani takımı ile berabere kalan Kurdistan ekibi, üçüncülük için yarıştıgı ev sahibi Sami ekibine 3-1 yenilerek turnuvayı dördüncü olarak bitirdi.

Bayanlar kategorisinde ise Kurdistan bayanlar takımını 4-0 ve 11-1’lik skorlarla yenen ev sahibi Sami halkı bayanlar takımı galibiyeti göğüsledi.

 

Gördügünüz gibi, bu turnuva Kurdistan takımı için birçok yönüyle “ilk”lerin yaşandığı bir turnuva oldu. İlk gol, ilk beraberlik, ilk galibiyet, ilk yenilgi. Umudumuz 2010 yılında yeni bir “ilk”in yaşanması…

Sapmi_Women08

Foto: Sapmi bayan takımının sevinci.

0 Yorum: