IRAK’TA PETROL REZERVLERİ BİLİNENİN ÜÇ KATI...

PNA-Irak Petrol Bakanlığı ülkede 20 yıldan bu yana ilk kez petrol arama çalışmasına başlanacağını açıkladı.

Irak’ta uzun yıllar süren yaptırımlar ve savaşlar nedeniyle, henüz keşfedilmeyen çok büyük rezervler bulunduğuna inanılıyor. Dünyanın üçüncü büyük petrol rezervi, 115 milyar varil bilinen rezervle Irak’ta bulunuyor. Ancak Irak hükümeti, rezervlerin gerçek büyüklüğünü, bilinenin üç katı olarak tahmin ediyor. 

Bakanlık sözcüsü Asım Cihad, dün yaptığı açıklamada, jeofizikçiler, jeologlar ve mühendislerden oluşan üç ayrı ekip kurulduğunu ve bu ekiplerin bugün güney Irak’taki Nasıriye bölgesindeki Garaf petrol alanında araştırmalara başlayacaklarını söyledi.

Cihad, “Makineler, 20 yıldır yapılan ilk petrol araması için bakan ve üst düzey yetkililerin katılacağı bir törenle çalıştırılacak” dedi.

Cihad, Irak’ta petrol bulunması muhtemel 500 noktandan sadece beşte birinin işletildiğini ve daha fazla arama yaparak potansiyel alanları belirlemek zorunda olduklarını söyledi.

Ana gelir kaynağı petrol olan Irak, yıllar süren yaptırımlar ve savaşların ardından, petrol üretimini artırmak ve ülkenin yeniden imarını sağlamak için çok büyük yatırımlara ihtiyaç duyuyor. (reuters)

0 Yorum: