Barzani: Kerkük Kürttür, pazarlık yapmayız

petrol kurdistan regionalKürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani, Kerkük konusunda pazarlık yapmayacaklarını belirterek, 'Kerkük'ün kimliği kürt, bunda pazarlık yapmayız' dedi.

El Cezire televizyonunda yayınlanan bir programa katılan Barzani, Kerkük'e ilişkin soruları yanıtladı. Kerkük'ün kimliğinin Kürt olduğunu belirten Barzani, bu konuda pazarlık yapmayacaklarını söyledi.
Irak Anayasası'nın Kerkük'te referandumu öngören 140. maddesinin sorunlu bölgeler için çözüm belirlediğini kaydeden Barzani, 'Biz, anayasadan yanayız ve hiçbir yasanın ve maddenin 140.maddeye alternatif olmasını kabul etmeyiz' şeklinde konuştu.
Irak'ta seçimlerden yana olduklarını belirten Barzani, Kerkük'te de diğer kentlerde olduğu gibi seçimin yapılmasını ve Kerkük İl Meclisi'nin seçimle belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Kerkük'te idari mevkilerin bölüşülmesinden yanay olduklarını belirten Barzani şöyle konuştu: 'Kürt, Arap, Türkmen, Aşuri kardeşlerin ortaklığına inancımız var. Kerkük'teki bütün oluşumlar kentlerinin idaresine katılmalı. Kerkük İl Meclisi'ndeki sandalyeler seçimden önce bölüştürülemez. Bu meclisin üyeleri seçim sonucuna göre belirlenmeli.' SELAHADDİN /ANF

0 Yorum: