100 bin kişi Van'da buluştu / ANF

Van Kalesi yanında bulunan Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen miting, İstanbul, Diyarbakır, Gaziantep, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Iğdır, Ardahan, İzmir, Hakkari, Bitlis, Ağrı gibi illerden de gelenlerin de katılımıyla başladı. Mitinge, DTP Van milletvekilleri Özdal Üçer, Fatma Kurtulan, DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, EMEK eski Genel Başkanı Levent Tüzel, Barış Meclis üyeleri Seydi Fırat, Cemal Demir, DTP'li bölge belediye başkanları, KESK, DİSK, DTP Genel Merkez yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 100 bin kişi katıldı.

Öte yandan ayrı bir kortej oluşturarak alana gelen YDG üyelerinin, 'Ya özgür bir yaşam ya da onurlu ölüm', 'Dörtlerin bedenini aydınlattığı güneşe yürüyoruz', 'Üç kibrit çöpü aydınlığında özgürlüğe yürüyoruz', 'Yurtsever demokratik gençliği' pankartlarının alana alınmaması üzerine yaptığı oturma eylemi ise sona erdi. Pankartların polisler tarafından not alınmasından sonra gençler, alana alındı. 'Yeter yeter yeter, çözüm istiyoruz' dövizlerinin taşındığı mitingde, 'Yaşamı uğrunda ölecek kadar seviyorsak, yaşamak için birleşelim', 'Yolsuzluğun yoksulluğun savaşın ve şiddetin son bulduğu demokratik bir Türkiye yaratalım', 'Sosyalizmde ısrar barışta ısrardır' yazılı dev pankartlar ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve Demokratik Konfederalizm bayrakları açıldı.

Mitingin açılış konuşmasını yapan KESK MYK Üyesi Dilek Atsan, Van'da yasaklanan ve kan dökülen Newroz'u kutladıklarını söyledi. Artık Kürt sorununun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Atsan, "Kürt sorunu artık inkar ve imhayla çözülecek bir sorun değildir. Tek millet, tek bayrak ve tek bayrak anlayışını kabul etmiyoruz. Kürt sorunu sınır dışı operasyonlarla çözülecek bir sorun değildir. Rant ve kan üzerinde yapılan siyaseti reddediyoruz. Buradan herkese çağrımız Kürt sorununun diyalog yoluyla çözülmesidir. Bunun için şuan bu alanda barış taleplerini dile getiren on binleri selamlıyoruz" diye konuştu. Atsan'ın konuşmasının ardından 100 kişilik bir grup Van Kale'ye çıkarak DTP bayrağını dikti. Miting sanatçı İbrahim Rojhılat, Nilüfer Akbal ile Serhat Kültür Sanat Merkezi (SKSM) sanatçılarından Fazıl Demir'in dinletileriyle devam ediyor.

Powered by Zoundry Raven

0 Yorum: