Celal Talabani ABD'ye, Barzani ise İtalya’ya gitti

Celal Talabani Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, ameliyat olmak üzere ABD'ye gitti. Bağdat'taki cumhurbaşkanlığı basın bürosunca yapılan açıklamaya göre, Talabani sağ dizinden ameliyat olmak üzere dün Bağdat'tan ABD'ye uçtu.

Talabani, iyileştikten sonra sosyalist partilerin düzenleyeceği uluslararası konferansa katılmak üzere ABD'den Yunanistan'a geçecek. Irak lideri, geçen yıl ABD'de muayene olmuştu.

barzani serokan kurd BAŞKAN BARZANİ  İTALYA’YA GİTTİ    PNA-Federal Kürdistan Bölge (FKB) başkanı Mesut Barzani ''Müttefik Demokratlar Konferansına'' katılmak üzere dün akşam saatlerinde İtalya’nın başkenti Roma’ya gitti.

Kürdistan Bölge Başkanlığı Divanı Başkanı Dr.Fuad Hüseyin Kürdistan Başkanı’nın İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenecek olan ''Müttefik Demokratlar Konferansı’na'' katılmak için davet edildiğini ve Başkan'ın bu konferansa katılmak üzere dün akşam saatlerinde Roma’ya gittiğini söyledi.

Hüseyin, yaptığı açıklamada, ‘’Kürdistan Bölge Başkanı konferansın oturumlarına katılacak ve demokrasi, dünyada terör olgusu  ve terör örgütleri ile mücadelenin keyfiyeti konusunda bir konuşma sunacak’’ dedi.

Hüseyin, Kürdistan Başkanı’nın bu konferansta çok sayıda üye, üst düzey yetkili ve çeşitli medya kurumları ile  görüşmesinin beklendiğini söyledi.

0 Yorum: