İstanbul-Erbil Düzenli Uçuşları Başlıyor

Kurdistan airlines

Türkiye ile Federe Kürdistan yönetimi arasındaki yapılan bir dizi görüşmenin ardından ekonomik anlamda da önemli bir karar alındığı belirtildi.

İstanbul'dan Federe Kürdistan bölgesine bugüne kadar tarifesiz (Charter) yapılan uçak seferleri düzenli hale getirildi. Özel havayolu şirketlerinden Atlasjet, 29 Haziran'da İstanbul-Erbil tarifeli uçuşlarına başlıyor.

İlk etapta haftada 5 gün yapılacak seferler, daha sonra 6'ya çıkarılacak. Uçuşların yeri de artık değişiyor. Daha önce Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılan uçuşlar, bundan böyle Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirilecek. Erbil seferlerinde sadece havalimanı değil uçaklar da değişiyor. Geçmişte MD tipi eski uçaklarla seyahat eden Erbil yolcuları artık 2 yaş ortalamasına sahip yeni uçaklara binecek.

kurdistan airport

Zaman gazetesinin bildirdiğine göre “Güvenlik, uçuş emniyeti ve bilet paralarının ödenmemesi gibi nedenlerle” birçok kez sekteye uğrayan İstanbul-Erbil seferleri artık her hafta pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve pazar gerçekleşecek.

Atlasjet Havayolları, 2 yaş ortalamasına sahip CRJ 900 ve Airbus 319 tipi uçaklarla yapılacak uçuşlarda ayda yaklaşık 3 bin yolcu taşımayı planlıyor. Yolcular, tarifeli uçuş biletlerini internetten ya da telefonla alma imkanına kavuşurken, İstanbul'dan da yurtiçi ve yurtdışı bağlantılı transferden yararlanabilecek. Atlasjet Havayolları, 2007 yılından bu yana tarifeli sefer yapabilmek için prosedürlerin tamamlanmasını bekliyordu. 2,5 saat süren İstanbul-Erbil uçuşları, havayolu şirketlerine haftada yaklaşık 150 bin dolar kazandırıyor. Sıcak yemek verilmeyen uçuşların kârlı olması nedeniyle, özellikle charter firmaları uçuş düzenlemeyi sürdürüyor.

Charter şirketlerin büyük rağbet gösterdiği İstanbul-Erbil uçuşları, 1995'te Fly Air ile başlamıştı. Dışişleri Bakanlığı'nın izni alınarak başlatılan uçuşlar ilk olarak 1995 Ağustos'unda İstanbul'dan Silêmani'ye gerçekleştirilmişti. RizgariOnline

0 Yorum: