Masa başında ‘deli dumrul’ cezası

dtp amblemy

Bölge'de düzenlenen her türlü mitinge katılan araçlara aylar sonra para cezalarının kesilmesi 'geleneği' sürüyor. Polisin miting veya etkinlikten aylar sonra masa başında oturarak araçlara ceza kesmesi 'geleneğinin' son örneği ise Hakkari'den. Hakkari'den 'Amara Yürüyüşü'ne katılan araçlara, 2 ay sonra milyarlarca lira ceza kesildi. Araçlar yolda durdurulmadığı için sürücünün ismini bilmeyen yetkililer, cezayı araç sahibine kesti. Cezanın masa başında yürüyüşün görüntülerine bakılarak keyfi bir şekilde kesildiğini belirten DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel, cezanın iptali için mahkemeye başvuracaklarını söyledi.

dtp konvoy2 Hakkari'den 4 Nisan'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü nedeniyle Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara (Ömerli) köyüne giden araçlara 2 ay sonra ceza yağdı. Araçlar yolda durdurulmadığı için sürücünün ismini bilmeyen yetkililer, cezayı araç sahibine kesti. Araç sahiplerine tebliğ edilen makbuzda, 'kural ihlali', 'kırmızı ışıkta geçme' ve 'hatalı sollama' gerekçesiyle para cezası kesildi. DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel, ceza işleminin iptali için mahkemeye başvuracaklarını söyledi. DTP Hakkari İl Örgütü olarak Amara'ya yüzlerce araçla gittiklerini belirten Güzel, 'Biz hiçbir noktada durdurulmadık. Bir de bizi şaşırtan arabalar kimin üzerine kayıtlı ise ona ceza kesilmiş. Yani şoföre kesilmemiş. Bu da demek oluyor ki kamera görüntüleriyle bu cezalar direkt olarak kesilmiştir. Bu cezalar masa başında keyfi olarak kesilmiştir. Araçlarımıza kesilen para cezası hukuksuz ve keyfidir' dedi.

dtp konvoy Şoför Yusuf İnanç ise, cezanın haksız bir işlem olduğunu kaydetti. Araçların her birine 2 bin YTL'ye yakın para cezası kesildiğini belirten İnanç, toplam cezanın 40-50 bin YTL'ye ulaştığını kaydetti. İnanç, 'Cezalar ya ayın 3'ünde ya da ayın 4'ünde 10'ar dakika arayla kesilmiş. Hepsi de aynı noktada kesilmiş. Bunlar kamera görüntülerini çözerek bu cezaları kesmiş. Aynı zamanda bizim ehliyetlerden de 15 puan kesildiği söyleniyor. Hukuki yollara başvurarak hakkımızı arayacağız' diye konuştu. HAKKARİ

0 Yorum: