Facebook’ta polis mesajları

1_thumb_facebookFacebook'a üye olan bazı polisler marifetleriyle övünüyor: "Bunlara biber gazı sıkmak yanlış, direkt mermi sıkmak lazım. Allah copunuzu keskin, gazınızı bol eylesin… Facebook'un tüm üye kullanıcılara açık bir platform olduğunu umursamayan polisler, kurdukları özel gruplarda birbiriyle mesajlaşıyor, eleştirilere sebep olan müdahalelerinden övgüyle bahsediyor. Yeni Harman dergisinin son sayısında yayınlanan derlemede Facebook'ta gerçek isimleriyle, üniformalı1 mayis polis iskence resimleriyle tartışan, küfreden eğlenen, kendileriyle ilgili haberlere yorum yapan polislere yer verildi. Facebook'ta "Özel tim", "Polis Kafe", "Çevik Kuvvet", "Bekar Polisler Lokali" gibi çeşit çeşit grupları var.

KAZARA GAZETECİ GÖRSE "Çevik Kuvvet C Özel Tim" adlı gruba konan bir video sonrasında bir grup üyesi şöyle diyor:

"Şu son eklediğiniz videolar yakışmamış kaldırın bence, kazara bir gazeteci görse ‘Çevik anırıyor' diyecek rezil olcaz elaleme. Özel tim olarak sizden ricam bu tür videoları kendi aranızda seyredin bu tür umuma açık herkesin izleyebileceği yerlere koymayın."

polis iskence may08 Allah gazınızı bol eylesin 1 Mayıs tartışmasının yapıldığı polis gruplarından birinde bir grup üyesi şöyle diyor:

"Biber gazı sıkmakla adil davranmıyorsunuz; bence bunlara direk mermi sıkacaksınız; hem de kafalarına, tek tek… Hem nüfus planlamasına katkı olur hem de ülke pisliklerden temizlenmiş olur." Bir grup üyesi "Yanlış kişilere müdahale edildi" diyor ve devam ediyor "Önce basının hakkından gelinecekti..."

 polis iskence2008 RÜTBELİLER GİREMEZ "Bekar polisler lokali" grubunun tanıtımında "Rütbeliler Giremez" yazarken, "Mersin çevik kuvvet" grubunda "Gençler sizin hiç rütbeli üyeniz yok mu" diyor biri. Sonra üniformalı yeni bir üye girip, "slm gençler, baktım burada bir başı boşluk bi el atayım dedim hepinize kolay gelsin. A.e.o (Allah'a emanet olun)" diyor. Grubun fotoğraf albümündeki Mersin Çevik ekibinin resmi altında, "Mersin'in bozkurtları bunlar" şeklinde yorumlar var.

POSTAL DTP'YE KARŞI OMUZ OMUZA Mersin Çevik Kuvvet Grubu'nun ilgili olduğu diğer gruplar ise şöyle: "Dtp'lilerin elini sıkmayan siirt emniyet müdürü'nün ellerinden öperiz", "Pkklılara terörist demeyenlerin elini sıkmam diyen emniyet müdürümüz" ve "Polis kadar çok çalışan yok diyenler grubu..."

1 MAYIS ÇEVİK KUVVETİN DE BAYRAMI Polis üniformalı bir grup üyesi, “1 Mayıs 2008’de Yapılanları Kınıyoruz. 1 Mayıs Emekçinin Bayramıdır” grubuna girip “Tamam 1 mayıs işçinin emekçinin bayramı, kabul ama dayak yiyen arkadaşlar kusura bakmasın çevik kuvvetin de bayramıı.. Üzgünüz verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü” diyerek nefletle yorumlar yazarken kimileri de küfür zehir etmekten çekinmiyor mesela.

Polis gruplarında üyeler, zaman zaman, “vatan haini Facebook grupları”na karşı saldırıya geçilsin diye grup üyelerine duyuru yapıyor ve ekip olarak söz konusu gruplara dalınarak yazılı tartışmalara giriliyor, küfürler ediliyor. 1 Mayıs tartışmasının yapıldığı polis gruplarından birinde bir grup üyesi aynen şöyle diyor: “Coplamak ve biber gazı sıkmakla adil davranmıyorsunuz; bence bunlara direk mermi sıkacaksınız; hem de kafalarına, tek tek… Hem nüfus planlamasına katkı olur hem de ülke pisliklerden temizlenmiş olur.” “Bence yanlış kişilere müdahale edildi” diyor bir grup üyesi de, “Önce basının hakkından gelinecekti…” Polisler, medyanın 1 Mayıs’ta aldığı tavırdan dolayı oldukça kızgınlar.

“Taraflı haber yapan” medyaya demediklerini bırakmıyorlar hele de 32. Gün’de, “1 Mayıs özel” programı yapan Mehmet Ali Birand’a…Bu rahatsızlık “Mehmet Ali Birand’dan Nefret Edenler” gibi gruplardan polis gruplarına taşınmış durumda. Acayip bir nefret var Birand’a karşı. Burada daha fazla anamayacağımız nice küfürler saydırılıyor… 

01MAYISBESIKTAS_(3) ÇEVİK KUVVETİ SEVEN BAY VE BAYANLAR GRUBU Grubun tanıtımında, “Toplumun göz bebeği Çevik Kuvvet, hadi bize destek” yazıyor, grubun kurucusu İzmir Çevik Kuvvet’ten. Grupta Bayrampaşa Çevik Kuvvet’in şanı konuşuluyor. 1 Mayıs’taki olaylarla ilgili olarak Bayrampaşa Çevik’in performansına gönderme yapılarak, “Müdahale öyle böyle şöyle yapılmaz itinayla yapılır” denmiş. Çevik kuvvetçiler arasında il ve devre çekişmesi olsa da İzmir Çevik Kuvvet’ten olduğunu söyleyen grup üyesi, “Bayrampaşa çevik önünde ceketimin düğmelerini ilikliyorum” diyor. İlgili gruplar arasında “Karizma ve güzel polisler buraya” ve “Manisa tarzanını unutmayanlar” gibi gruplar var.

polis 1 2008 BEKAR POLİSLER LOKALİ Grubun tanıtımında, “Evliler ve rütbeliler giremez” yaz›yor. Grup polislerin “üniforma sevdalısı hatun” bulma arzusundan kurulmuş izlenimi veriyor. Ancak görünen o ki istenen pek olmamış, zira grubun kadın sayısı çok fazla değil. Grup üyelerinden birinin yazdığı “Evlenip balayına gideceğime, bekar kalır alayına giderim” sloganının söz konusu talebin geri dönüşünün olmamasında etkisi olabilir. 

1 Yorum:

Anonymous said...

Polisler %100 haklı...

Karmaşa çıkarmaya gerek yok...

Molotofla hak aranmaz..