Festival, Orhan Doğan'a adandı

 orhan-dogan-i-kaybettikDoğubeyazıt'ta yedi yıldır geleneksel olarak düzenlenen Ehmedê Xanî Kültür Sanat ve Turizm Festivali, geçen yılki festivalde yaptığı konuşma sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Kürt siyasetçi Orhan Doğan'a adanıyor. Doğubeyazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, festival geleneğinin önemli kazanımları olduğuna vurgu yaparak, bu yıl ki festivalin de önceki yılların birikimini bir adım ileriye taşıyacağını belirtti.

orhan-dogan-topraga-verildi2_bDoğubeyazıt Ehmedê Xanî Kültür Sanat ve Turizm Festivali bu yıl, 'Mem u Zîn'i Meme Alanla buluşturan Xanî'dir. Onun sözünü dinleyen Orhan Doğan'dır' sloganıyla düzenlenecek. 27 Haziran'da start alacak  festivalde, 16 etkinlik düzenlenecek. Festival kapsamında oluşturulan tertip ve program yürütme komitesiyse çalışmalarını sürdürüyor. Festivale ilişkin bilgi veren Doğubeyazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, hem Doğubeyazıt'ın tarihi ve kültürel zenginliğinin tanıtımının yapılması hem de halkın özgürlük umutlarının, siyasal taleplerinin dillendirildiği festivali yaşatmanın çabası içinde olduklarını söyledi.

Tüm imkansızlıklara ve zorluklara rağmen kesintisiz olarak sürdürmeye çalıştıkları festival geleneğinin önemli kazanımları olduğuna vurgu yapan Kubilay, 'Çabamız odur ki bu kazanımların kurumlaşması, kalıcılaşmasıdır. İnanıyoruz ki bundan önceki festivaller nasıl ki ilçemizin tanıtımına katkıda bulunmuşsa, yine halkımıza umut, kurumlarımıza soluk kazandırmışsa bu yılki festival de önceki yılların birikimini bir adım ileriye taşıyacaktır' şeklinde konuştu. orhan-dogan-topraga-verildi_b Kürt siyasetçi Orhan Doğan ve Ehmedê Xani gibi Kürt halkının büyük düşünür ve öncülerinin festivalde ana tema olarak belirlenmesinin bu yılki festivali daha zengin kıldığını dile getiren Kubilay, 'Bir nevi kendi köklerimiz üzerinde yeniden yeşerme umutlarımızın çok güçlendiği bir festival sürecini doya doya yaşayacağız. İnanıyoruz ki halkımız kendi öncü ve önderlerinin yolu ışığında kendi birliğini daha da büyütecektir' dedi. AĞRI - DİHA

1 Yorum:

Anonymous said...

Hak eden cezasını bulur.