Magazin: Kıyamet Fırat’ta kopacak hem de 12 Haziran’da!

Kendisini peygamber ilan eden Teksaslı tarikat lideri Yisrayl Hawkins, 12 Haziran'da Fırat civarında nükleer savaş çıkacağını iddia ediyor. Önceki kehanetleri tutmayan Hawkins, yine kıyamet kopmazsa, çokeşli evlilik yapmak ve bunu teşvik etmekten hapse girecek.

ABD'nin Teksas eyaletindeki Abilene şehrinde, kendi kurduğu "Yahve Evi" tarikatının lideri olan "Buffalo Bill" lakaplı Yisrayl Hawkins'in başı, son kıyamet kehaneti de tutmazsa yargıyla büyük derde girecek. Televizyonlarda ve internette yayınlanan videosunda, 12 Haziran perşembe günü "büyük Fırat Nehri civarında" nükleer savaşın başlayacağını ve kıyametin kopacağını ilan eden eski polis memuru, müritlerini de seferber etti.

Erzaklar şirketten:Yüzlerce kamyon, tarikatın Eula kasabası yakınlarındaki 44 hektarlık merkezine sürekli erzak taşıyor. Ancak bu, 73 yaşındaki Hawkins'in nükleer kıyamet konusundaki ilk kehaneti değil. Sözde peygamber, daha önce de 12 Eylül 2006'yı kıyamet tarihi olarak belirlemiş, Kenya'daki yüzlerce müridi bile bu tarihte gaz maskelerini takıp yer altı sığınaklarına kapanmıştı. Ancak kehanet bu sefer de tutmazsa, İncil'i yeniden yazdığını savunan Hawkins'in işi daha zor olacak. Boşa çıkan kehanetleri yüzünden tarikatı terkedenler, Hawkins'in müritlere "korku" sayesinde hükmettiğini ve bundan maddi çıkar sağladığını vurguluyor. Tarikatı 2004 yılında terkeden Miriam Martin, sözde peygamberin sürekli "Bana iki yıl daha verin. Dünyanın sonuna az kaldı" dediğini belirterek, müritlerin kıyamet stoğu yapmak için gereken yiyecek-içeceği Hawkins'e ait marketlerden aldığına dikkat çekiyor. Martin, "Her vaazı, sonunda birşeyler satın almak gerektiğine çıkıyor" diyor.

Callahan Savcılığı, en az 30 kadar karısı olduğu belirlenen Hawkins aleyhinde çok eşlilik davası açtı bile. Tutuklu yargılanan Hawkins'in bir sonraki duruşması 12 Eylül'de. Gelecek perşembe de kıyamet kopmazsa, tüm dikkatleri üzerine çeken peygamber, yolsuzluk ve sahtekarlık davalarının da eklenmesiyle uzun bir süre hapiste kalacak.Yazdığı kitapta, kıyamet savaşını "nükleer bebek" diye niteleyen Hawkins'in başında olduğu "Yahve Evi" tarikatının internet sitesinde, 12 Haziran kehanetiyle ilgili şu ifade var: "O dönemin sonuna doğru, büyük Fırat Nehri ve civarında, insanların dörtte üçünü öldürecek nükleer savaş yaşanacak."

0 Yorum: