34 bin kişi 'Sayın Öcalan' dedi

'Eğer Sayın diye hitap etmek suç ise, ben de Sayın Abdullah Öcalan diyorum ve bu suçu işleyerek kendimi ihbar ediyorum' kampanyası çerçevesinde, Van, Adana, Mersin, Ağrı Doğubeyazıt, Urfa ve ilçelerinde toplanan 34 bin 259 'Sayın Öcalan' dilekçeleri, savcılıklara gönderildi.sayin_ocalan1
Van'da DTP il binası önünde toplanan yüzlerce kişi yoğun güvenlik önlemleri altında 'Sayın Öcalan', 'Bijî Serok Apo' sloganları eşliğinde Merkez Postanesi'ne kadar yürüdü. Postane önünde açıklama yapan Özgür Yurttaş Hareketi Aktivisti Hamit Dilbahar, 'Sayın Öcalan' ibaresine dava açılması yerine Kürt sorununda kilit isim olan Öcalan'la diyaloğa geçmesini istedi. 'Sayın Öcalan' sloganının atıldığı açıklamadan sonra toplanan 15 bin 'Sayın Öcalan' dilekçeleri, posta yoluyla Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.
Adana ve Mersin'de 14 bin 323
Adana Merkez Postanesi'ne kolilerle götürülen 9 bin dilekçe, aralarında DTP Küçükdikili Belediye Başkanı Leyla Güven, DTP Seyhan İlçe Başkanı Mehmet Nardan ve THAYD-DER Adana Şube Başkanı Hasan Hüseyin Reyhan'ın da bulunduğu heyet tarafından posta yoluyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Denizli Mahallesi'nde toplanan yaklaşık bin 500 dilekçeye ise polisin el koyduğu öğrenildi. Mersin'de de postaneye yürüyen 200 kişi, topladıkları 5 bin 323 'Sayın Öcalan' ihbar dilekçelerini savcılığa gönderdi.
Urfa'da 4 bin 536

kosuyoluparkieylemsac2


Urfa'da da DTP il binası önünden Sarayönü Postanesi'ne kadar yürüyen kalabalık grup adına açıklama yapan DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan, daha önce dilekçelerin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilmediğini hatırlattı. Açıklamadan sonra toplanan bin adet 'Sayın Öcalan' dilekçeleri posta yoluyla Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Aynı saatlerde Urfa'nın tüm ilçelerinde de 'Sayın Öcalan' ihbar eylemi gerçekleşti. Belediye Başkanı Etem Şahin'in de katıldığı Suruç'ta 2 bin 529 dilekçe, Belediye Başkanı Emrullah Cin'in de aralarında bulunduğu Viranşehir'de 500 dilekçe, Ceylanpınar'da 300, Halfeti'de 70, Siverek'te 55, Birecik'te 50 ve Hilvan'da da 32 dilekçe cumhuriyet savcılıklarına gönderildi.
Doğubeyazıt'ta 400 dilekçe
Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde aralarında Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay'ın da bulunduğu yüzlerce kişi adliye binasına yürüyerek, 400 dilekçeyi savcılığa sunmak istedi. Ancak savcılığın dilekçeleri reddetmesi üzerine dilekçeler posta yoluyla savcılığa gönderildi. İhbar kampanyasına katılanların büyük bir bölümünün saçlarını kazıtması dikkat çekti. HABER MERKEZİ / DİHA

0 Yorum: