KOMKAR İNGİLTERE 6. KEZ BİRİNCİ OLDU

komkar_londra_folklor1[1]

Her yıl Galler de düzenlenen uluslararası (Llangollen İnternatinol Eaiteddfodi)halk oyunları yarısmasın da kürdistan’ı temsilen katılan Londra  Komkar halk oyunları ekibi yine birinci gelerek büyük bir başarıya daha imza attı.

08-13 Temmuz tarihleri arasaında yapılan yarısmada Hüseyin Hoca denetimin deki Komkar halk oyunları ekibi dört dalda yarışmalara katıldı.

57 ülke nin katıldığı yarışmada Work Street Dans Katagorisin de dunya birincisi olan ekip büyükler ve enstürmantal katagorisınde ikinci karoğrafi katagorisin de altıncı olarak Londra ya döndüler.

Bir hafta boyunca yaptıkları gösterilerle festivalin ilgi odağı olan Kürdistan ekibi özellikle Amerika ve Avusturalya lılar tarafından ilgiyle takip edildiler.

Festivalin son gecesinde yine bu iki ülkenin temsilcilerinin isteği üzerine Kürt kültürünü ve Komkar grubunu yakında tanımak amacıyla ziyaret etmek istediler. Bu isteği olumlu karşılayan grup akşam yemeğinde grubumuzun kaldığı evde buluştular. Çok sıcak bir ortam da gecen gecede halaylar çekilip danslar edildikten sonra gruplar birbirlerine kendi kültürlerini tanıttılar. Misafirler daha sonra yanında getirdikleri ulusal bayrakları ve ülkelerine has hediyeleri ekibimize  verdiler. Ekibimiz de misafir ülke temsilcilerine Kürdistan bayrağı hediye etti.

Ayrıca grubumuzla yakından ilgilenen sadece ABD ve Avusturalyalılar değildi. Önümüzdeki yıl mayıs ayında ülkelerinde  yapılacak olan festivale katılmaları  için Hindistan, İspanya ve West İndia ülkelerinin temsilcileri bu festivallere katılmaları konusunda ısrarla devet ettiler.
Birinin gün boyu canlı yayınladığı ve sayısızca tv kanalının çekim yaptığı gösteriler

http://llangollen.tv/en/clip/33 adlı internet sitesinden izlenebiliyor.

Kazanılan birincilikten sonra bir açıklama yapan Londra Komkar baskanı Mustafa Taşkan ‘’bu sene aldığımız 6. birincilik. Bu birincilikler uzun bir çalışmanın ve özverinin ürünüdür, bu bağlamda başta Hüseyin Hoca olmak üzere emeği geçen bütün gençlere yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonraki yıllarda daha güzel ve daha çok başarılara imza atarak ülkemizin adını bütün dünyaya duyururuz’’ dedi. Kurdistan-post.org

0 Yorum: