HOLLYWOOD’TAN BİR HEYET HALEPÇE’Yİ ZİYARET ETTİ

halepce halapja PNA-Seryas Ali/Halepçe: Bugün öğlenden önce Hollywood’tan oluşan bir heyet Federal Kürdistan Bölgesi (FKB)Hükümetinin ABD’deki Kültür ve Sanat Müdürlüğü’nün Temsilcisi Necat Abdullah ile beraber Halepçe şehrini ziyaret etti.

Kürdistan saatiyle bugün 11:00 sularında FKB Hükümetinin ABD’deki Kültür ve Sanat Müdürlüğü Temsilcisi Abdullah ile birlikte Halepçeyi ziyaret eden Hollywood heyeti Halepçe Belediye Başkanı ile şehir idare kurumları tarafından karşılandı.

Hollywood heyetinin ziyaretiyle ilgili bir açıklama yapan Abdullah, heyetin başkanının Hollywood’un Uluslararası Sinema Temsilcisi Ohrt Hi Camra olduğunu belirttti ve heyetin Kürdistan ziyaretinin Kürtlerin başta Halepçe soykırımı olmak üzere uğradığı çeşitli zulüm ve felaketlerini konu alan filmleri yapma amacı taşıdığını kaydetti.

KURDISH CINEMA Hollywood

FKB Hükümetinin Amerika’daki Kültür ve Sanat Müdürlüğü Temsilcisi Abdullah, ayrıca, Hollywwod yapımı Kürdistan durumu hakkında uluslararası bir filmin yapacağını söyledi. Hollywood heyeti, Halepçe şehitleri ve anıtını da ziyaret etti.

0 Yorum: