KÜRDİSTAN MİLLİ FUTBOL TAKIMI İLK ANTRENMANINI YAPTI

kurdistan milli takimi kurdistanspor

2008 viva world cup 2008 PNA-Federal Kürdistan Bölge Hükümeti, dünyada devletleri olmayan halkların milli takımlarının mücadele vereceği VIVA Dünya Kupası için İsveç’e gönderdiği Kürdistan Milli Futbol Takımı dün akşam saatlerinde ilk antrenmanını yaptı.

Kürdistan Milli Takımı her iki senede FIFA bünyesinde olmayan uluslar için organize edilen VIVA Dünya Kupasına katılmak için geçen Pazartesi günü İsveç’in başkenti Stockholm’daki Uluslararası Arlenda Havaalanı’na gelerek, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Gençlik ve Spor Bakanı’nın Temsilcisi, Kürdistan Hükümetinin Kuzey Avrupa’daki Temsilcisi, Yardımlaşma Komitesi ve Avrupa’daki siyasi Kürt tarafları tarafından sıcak bir şekilde karşılandı. Kürtler'i temsilen kadın ve erkek futbol takımları turnuvada top koşturacak. 

kurdistan faKürdistan Milli Takımı dinlendikten sonra dün ilk antrenmanını Teknik Direktör Süleyman Ramazan yönetiminde gerçekleştirdi. 2008 VIVA dünya kupasında Kürtleri temsil edecek Milli Takımımız çalışmalarını hızla sürdürüyor. Milli Takımda, Kürdistan Bölgesi’nde 17 ve Avrupa birinci liglerinde top koşturan 9 fotbolcumuz yer alıyor. 

7-13 Temmuz tarihleri arasında İsveç'in Gallivare kentinde düzenlenecek turnuvaya Kürdistan, Samiland, Padania, Provence ve Suryoye futbol takımları katılacak. Maçlar Gallivare ve Malmberget stadyumlarında oynanacak.Kurdistantv 

Turnuvanın açılış maçı Gallivare Stadyumunda son şampiyon Samiland Milli Takımı ile Kürdistan Milli Takımı arasında oynanacak. Tek grupta yapılacak maçlar sonucunda ilk  takım şampiyonluk için final maçı oynayacak.

7 Temmuz saat 23:00’da Kürdistan ile Samiland arasında oynanacak maç KürdistanTv’den naklen yayınlanacak. Turnuvaya kadın futbol takımları alanında ise sadece Samiland ve  Kürdistan takımları katılım gösterecek.

0 Yorum: