İsyan çağrısından sivil katliama

image 19 Temmuz'da 'devlet bağlantılı' kişilerce Bingöl Genç'e bağlı Eskiköy mezrasına saldırı  düzenlendi. 4 kişi öldürüldü, 7 kişi yaralandı.
image 20 Temmuz'da Genelkurmay, 'isyan çağrısı' niteliğinde bir bildiri yayınladı ve 'TSK'ye yönelik saldırılara tepki gösterin' çağrısında bulundu.
image 25 Temmuz'da Ergenekon iddianamesi kabul edildi. Ordu bağlantılarına işaret edilen iddianamede 'Kürt-Türk çatışması'nın hedeflendiği belirtildi.
image 27 Temmuz'da Hakkari Şemdinli'ye bağlı Alan köyü girişinde meydana gelen patlamada 3 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de ağır yaralandı.
image İstanbul Güngören'de 27 Temmuz akşamı meydana gelen patlamalarda 17 kişi yaşamını yitirdi, 100'den fazla kişi yaralandı.
image CHP Lideri Deniz Baykal, Güngören katliamından sonra 'teröre karşı eylem' çağrısı yaptı. Hürriyet Gazetesi, 'PKK'den sivil katliam' dedi.
image Hiçbir yetkili 'Olay PKK'nin işidir' demedi. Erdoğan da, doğrudan 'PKK yaptı' diyemedi, ancak PKK'yi hedef gösteren açıklama yaptı.
image PKK, aynı gün içinde yaptığı açıklamada net bir şekilde, 'Güngören'deki saldırıyla herhangi bir ilgilerinin olmadığını' kamuoyuna duyurdu.
image 28 Temmuz'da Anayasa Mahkemesi, Ergenekon'a misilleme olarak değerlendirilen AKP'ye açılan kapatma davasını görüşmeye başladı.
image Ve 28 Temmuz'da Kerkük'te Kürtlere saldırıldı, 25 Kürt öldürüldü. Ancak olay 'Kürtler Türkmenlere saldırdı' şeklinde yansıtıldı.
image Bu gelişmeler, Türkiye'nin PKK ve Kürt karşıtı üzerinden derin bir provokasyona ve toplumsal çatışmaya çekilmeye çalışıldığını gösteriyor.
Haberlerin ayrıntıları için tıklayın
image Deliller var inceleme yok
image Güngören katliamında Ergenekon izi
image Ergenekon dediğiniz budur işte...
image Kerkü k'teki Ergenekonlar vurdu

1 Yorum:

Anonymous said...

Genial dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thanks you as your information.