KÜRDİSTAN 2010 VIVA DÜNYA KUPASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

PNA-Nazım Bira Kepri/Hewler: Federal Kürdistan Bölgesi futbolda, 2010 VIVA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak. Kürdistan böylece, bu büyük organizasyona ilk kez ev sahipliği yapmış olacak…

image

VIVA Başkanlığı, dünyada devletleri olmayan halkların 2010 VIVA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak amacıyla internet aracılığıyla Kürdistan Futbol Federasyonu Başkanlığı’na resmi bir mektup gönderdi.

Futbol Federasyonu Başkanlığı da mektubu görüşmek üzere dün toplandı.

Toplantının ardından PNA’ya özel bir demeç veren Kürdistan Futbol Federasyonu Başkanı Sefin Kanenebi, “Konuya ilişkin bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda, Kürdistan’ın 2010 VIVA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapması konusunda karar aldık.” dedi.

2010 VIVA Dünya Kupası’na ev sahipliğini yapma noktasında razı olduklarını söyleyen Kanenebi, bu konuda VIVA’ya resmi bir mektup göndereceklerini söyledi.

VIVA KÜRDİSTAN’A HEYET GÖNDERECEK...

Futbol Federasyonu Başkanı Kanenebi, 2010 VIVA Dünya Kupası maçları için VIVA’nın Kürdistan Bölgesi’ndeki statlarda incelemelerde bulunacağını, daha sonra heyetin VIVA Dünya Kupası’nın Kürdistan’da yapıp yapmayacağı konusunda kararını vereceğini ifade etti.

FIFA bünyesinde olmayan uluslar için VIVA Dünya Kupası her iki senede bir düzenleniyor.

Kürtleri temsilen ilk kez Kürdistan erkek ve kadın Futbol Milli Takımlarının da katıldığı 2008 VIVA Dünya Kupası bu yıl İsveç'in Gallivare kentinde düzenlendi. Turnuvaya Kürdistan, Samiland, Padania, Provence, ve Suryoe milli futbol takımları katıldı.

Turnuvayı 4. Sırada tamamlayan Kürdistan Milli Futbol Takımı 2 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 yenilgi alarak 5 puan toplayabildi.

Turnuvayı, İtalyan takımı Padania birinci, Suryoe ikinci, Samiland üçüncü, Kürdistan dördüncü ve Provence beşinci sırada tamamladı.

Turnuvada birinci olan İtalyan takımı Padania Nelson Mandela ödülünü aldı.

Kürdistan Mili Futbol Takımı 7-13 Temmuz tarihileri arasında İsveç’in Gallivare kentinde yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:

  • Samiland Kurdistan 2-1
  • Kurdistan Provence 3-0
  • Padania Kurdistan 2-1
  • Kürdistan Suryoe 0-0

Turnuvaya kadın futbol takımları alanında ise sadece Kürdistan ile Samiland takımları katıldı. Turnuvada Samiland takımı birinci oldu.

0 Yorum: