BDP'nin 1. Olağanüstü Kongresi 7 Eylül'de

 bdp_logo

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), bu ayın sonuna kadar örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak, 7 Eylül'de ilk kongresini gerçekleştirecek. BDP Genel Başkanı Mustafa Ayzit, amaçlarının Türkiye'de demokrasinin kökleşmesi için çalışma yürütmek olduğunu belirtti.
Kürt siyasetçiler tarafından 2 Mayıs'ta kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na sunan ve yoğun bir örgütlenme çalışması yürüten BDP Parti Meclisi çalışmaları değerlendirmek amacıyla biraraya geldi. BDP Genel Başkanı Av. Mustafa Ayzit başkanlığında, parti genel merkezinde yapılan toplantıda, örgütlenme çalışmaları, il kongreleri ve yapılacak 1. Olağanüstü Kongre ele alındı. Toplantıda Ağustos ayının sonuna kadar örgütlülük çalışmalarının tamamlanması ve 7 Eylül'de 1. Olağan Kongre/nin yapılması kararlaştırıldı.
BDP yerel seçimlere ulaşıyor
Edinilen bilgelere göre yasa gereği 41 ilde ve o illerin 3'te bir ilçelerinde örgütlenmesi gereken BDP, şimdiye kadar 36 İl, 123 ilçe ve 24 belde de yönetimlerini atadı. Şimdiye kadar 12 ilde kongresini yapan BDP, kongre için yaklaşık 400 delege belirledi. Ağustos ayının sonuna kadar 45 ilde örgütlenmesini tamamlamayı hedefleyen BDP, 7 Eylül'de yapacağı kongre ile 6 ay sonra yapılacak olan ilk seçime katılma hakkı elde ediyor. Böylece BDP örgütlülüğünü tamamlanması ve 7 Eylül'de yapacağı kongre ile 29 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere katılma hakkı kazanıyor.
bdpAmaç demokrasinin kökleşmesi

Kongre ve örgütlenme çalışmaları hakkında DİHA'ya bilgi veren BDP Genel Başkanı Mustafa Ayzit, çalışmaları ile siyasi partinin kazanacağı sağlıklı bir temel oluşturmak istediğini söyledi. Ayzit, 'Hukukun üstünlüğü, demokrasinin eksiksiz gelişmesi, insan haklarının kök salması ve temel sorunların çözüm bulması için bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yüzden ufku açık, projeleri olan arkadaşların dahil olacağı yeni bir siyasi parti yaratmayı amaçlıyoruz. Kongremizi bu esaslar üzerinden yapıyoruz' dedi. Temel amaçlarının demokrasinin kalıcılaşması için çalışma yürütmek olduğunu ifade eden Ayzit, bu amaç için partilerinin önünün açık olduğunu ve yeni kurulmuş olmasına rağmen, partilerine yönelik oluşan ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Ayzit ayrıca 7 Eylül'de yapacakları kongre ile program ve tüzüğü de yenileyeceklerini söyledi.
ANKARA (DİHA)

0 Yorum: