Kürtlerden İran Konsolosluğu önünde protesto gösterisi

image

ANF -PARİS / İran’ın çocuklar da dahil olmak üzere Kürtleri idam etmesi büyük tepkiyle kınanırken, Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan Kürtler İran’ın Kürtlere yönelik idam ve baskıcı politikalarını protesto ederek katliamcı politikalarına son vermesi uyarısında bulundu.

Paris’teki İran konsolosluğu önünde bugün saat 15.00’te toplanan Kürtler İran’ın Kürt siyasetçileri idam etmesini ve katliamcı politikalarını protesto ettiler. İran’ın Kürt siyasetçilerini idam etmesini sert bir şekilde kınayan Kürtler Paris’teki İran konsolosluğu önüne siyah bir çelenk bırakmak istediler.

Ancak İran konsolosluğu önünde yoğun güvenlik önlemleri alan Fransız polisi güvenlik gerekçesi ile Kürtlerin siyah çelengi konsolosluk binasının önüne bırakmasına izin vermediler.

Bunun üzerine Lena Meydanı’nda toplanan Kürtler İran’ın Kürtleri idam etmesini kınayan döviz ve pankartlar açtılar. Dünyanın gözleri önünde İran, Türkiye ve Suriye’nin Kürtlere yönelik katliamcı politikalar uyguladıklarını yazan dövizlerde “15 yaşındaki çocuk dahil 5 Kürt İran rejimi tarafından asıldı” ve “İdamlara son” ifadeleri dikkat çekti.

Sık sık “Kahrolsun Faşist İran Rejimi”, “Katil İran” ve “Yaşasın PEJAK” sloganları atan grup İran’a Kürtlere uyguladığı katliam ve baskıcı politikalarına son vermesi uyarısında bulundu.

0 Yorum: