Adana'da Kürt işçilere silah ve kalaslarla linç girişimi

Kürt işçilere linc trabzon

Adana'nın Yeşilova Mahallesi Afatevler mevkiinde bulunan TOKİ inşaatında çalışan ve çoğunluğu Kürt olan inşaat işçileri, semt sakinleri tarafından linç edilmek istendi. İş çıkışı yolda karşılaştıkları bir gruba selam vermeleri üzerine başlayan tartışma, mahallede bulunan kahvehanelerdeki onlarca kişinin de silah ve kalaslarla katılmasıyla linç girişimine dönüştü.

Adana merkez Seyhan İlçesi'nin Yeşilova Mahallesi'ndeki TOKİ inşaatında çalışan Diyarbakırlı ve Erzurumlu Kürt inşaat işçilerine, selamlaşma üzerine saldırmaya başlayan kalabalık grup, bir kişinin parmağının kopmasına ve diğer işçilerin de çeşitli yerlerinden yaralanmasına neden oldu. Saldırıya uğrayan işçiler, mahalle sakinlerinin linç girişiminden kendi imkanlarıyla kurtulduklarını belirtti. Olay sonrasında yaralı halde hastaneye giderek tedavi olan işçiler, DTP Adana İl Örgütü'ne başvurdu. Yol kenarındaki bir gruba selam vermeleriyle başlayan olayda yaralanan Mehmet Çakır, iş çıkışı eve doğru yürüdükleri sırada yol kenarında bulunan bir gruba selam veren arkadaşlarına küfredildiğini, dönüp nedenini sorduklarında ise saldırıya maruz kaldıklarını ifade etti.

Olayda parmağı koptu Olayı konuşarak halletmeye çalıştıklarını ancak, kahvehanede bulunan çok sayıda kişinin de olaya karışmasıyla linç girişimine maruz kaldıklarını dile getiren ve olay sırasında parmağı kopan Çakır, 'Bir arkadaşımızı araya aldılar ve dövmeye başladılar. Biz onu ellerinden almaya çalışırken silah çektiler ve kalaslarla bize de saldırmaya başladılar. Olaya tüm mahalle sakinleri çoluk çocuk demeden bize saldırmaya başladı. Ellerinden kaçarak kurtulabildik. Her türlü suç duyurusunda bulunacağız ve olayı tüm adli makamlara taşıyacağız' dedi. İSMAİL YILDIZ - ADANA (DİHA)

0 Yorum: