Dr.MAHMUT OSMAN: "DE MİSTURA'NIN ÖNERİ RAPORUNDA ABD, İNGİLTERE VE KOMŞU ÜLKELERİN ETKİSİ OLDU"


PNA-Kürdistan İttifak Listesi'nden Irak Parlamentosuna üye olan Dr.Mahmut Osman, BM'nin Irak Özel Temsilcisi Steffan De Mistura'nın sorunlu bölgelerle ilgili öneri raporunun ikinci aşamasını bu ayın 15'inde sunacağını belirterek, "Bu öneri raporunun hazırlanmasında ABD, İngiltere ve komşu ülkelerin etkisi olmuştur" dedi. Osman, De Mistura'nın sorunlu bölgelerle ilgili öneri raporunun ikinci aşamasını bu ayın 15'inde sunacağını belirtti.

Öneri raporunun hazırlanmasında ABD, İngiltere ve komşu ülkelerin etkisinin olduğunu söyleyen Osman, "Bu sefer de öyle görünüyor ki Kürt'lere hile yapmış olabilir. Çünkü bize, BM'nin 2005 seçimlerine dayanarak ve tarihi gerçekler temelinde projeyi hazırlayacağını söylediler" dedi. BM'nin Irak Özel Temsilcisi De Mistura, geçen Cumartesi günü sorunlu bölgelerle ilgili öneri raporunun birinci aşamasını Irak Devlet Başkanlığı'na sunmuştu.

De Mistura'nın öneri raporuna göre, ikinci aşama şuanda Musul'a bağlı Telafer, Telkif, Şıxan, Sıncar bölgelerinin ve Diyala vilayetine bağlı Kahaneqin'in durumunun normalleştirilmesi ile ilgili olacağı ve üçüncü aşamanın da özel olarak Kerkük 'ün statüsünün belirlenmesiyle ilgili olacağı belirtiliyor.

Irak'ın Sesi ajansına konuşan Osman, BM'nin çalışmaları karşısındaki karamsarlığını dile getirerek, "Anayasal bir sorunun aşamalı olarak açıklanması garip. İkinci ve üçüncü aşamanın birinci aşamadan iyi olmayacağını sanıyorum ve Kürtlerin bunda onayı olmaz" dedi.

0 Yorum: