ADALET BU KADAR : Felç olan Ferhat şüpheli yaralayan polisler ise mağdur(!)

Yenibosna'da Yürüyüş Dergisi dağıtırken polisin kurşunuyla felç olan Ferhat Gerçek, olay günü görevli olan 16 polisten 15'ini teşhis etti. Gerçek'i yaralayan kurşunu ateşleyen polis Cengiz Çavuş ise başka bir suçtan dolayı açığa alındığı için adliyeye getirilmedi. Gerçek'in avukatı Taylan Tanay, savcılığın müvekkilini şüpheli, müvekkilini vuran polisleri ise mağdur olarak görmesini düşündürücü bulduğunu söyledi.

Savcılık 7 ay boyunca süreci yavaşlatmak için elinden geleni yapıyor!

Yürüyüş Dergisi'ni dağıtırken polis tarafından vurulan ve bu nedenle felç olan Ferhat Gerçek, olayla bağlantısı olan polisleri teşhis etti. Bakırköy Adliyesi'ne teşhis için gelen Gerçek ile bir grup Temel Haklar Federasyonu üyesi basın açıklaması yaptı. 'Adalet istiyoruz', 'Ferhat'ı vuranlar yargılansın' sloganları atan grup adına açıklamalarda bulunan Uğur İlbay, polislerin bir an önce yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi. Açıklama sonrası Ferhat Gerçek ve avukatı Taylan Tanay polislerin teşhisi için adliyeye gitti. Gerçek, olay günü görev yapan 16 polisten 15'inin teşhisini yaptı. Gerçek'in avukatı Tanay, müvekkilini yaralayan silahı ateşleyen Cengiz Çavuş isimli polisin ise başka bir suçtan dolayı açığa alındığını ve bu nedenle teşhis için adliyeye getirilmediğini söyledi. Savcılığın 7 ay boyunca süreci yavaşlatmak için elinden geleni yaptığını, daha önce davayla ilgilenen Savcı Engin Yetik'in değiştirilmesini istediklerini ancak bu taleplerinin reddedildiğini belirten Tanay, Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden davayı izlemelerini ve acil eylem çağrısı yapmalarını, Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na başvurarak müfettiş görevlendirilmesini istediğini belirtti.

Kritik önemde ki tişört Nijeryalı Festus Okey'in gömleği gibi kayıp

Tanay ayrıca, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) da başvurduğunu ve savcı Yetik'in görev yerinin değiştirilmesini talep ettiğini belirtti. Tanay müvekkilinin vurulduğu sırada üzerinde bulunan tişörtün kayıp olduğunu ve adli emanete alınmadığını belirterek, tişörtün, atış mesafesinin ve niteliğinin belirlenmesi için kritik önemde olduğunu söyledi. Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nde vurulan ve ölen Nijeryalı Festus Okey'in gömleğinin de kayıp olduğunu hatırlatan Tanay, müvekkilinin ifadesinin mağdur veya müşteki (şikayetçi) olarak değil de şüpheli olarak alınmasının hukuksuzluk olduğunu söyledi. Olay sırasında görevli polislerin ifadesinin şüpheli olarak değil, mağdur olarak alındığını da hatırlatan Tanay, olaya tanıklık eden 4 kişinin tutanaklarda şüpheli olarak geçtiğini belirtti. İSTANBUL - DİHA Fırat Çağın

0 Yorum: